Bateriiauto.net soluția salvatoare ce pune lumea în mișcare

bateriiautonet-300x171

Hai să vă spun cum mi-am cunoscut jumătatea. Datorită unui site. Nuuu, nu de matrimoniale ci de baterii pentru autoturisme: bateriiauto.net.

Întâmplarea, sau mai bine zis întâlnirea pusă la cale de destin, s-a petrecut la început de week-end, o dimineață de vineri, friguroasă și încețoşată, în care trebuia să merg neapărat la cumpărături, urmare a faptului că se umpluse contul de pe cardul de salariu și se golise frigiderul, dar mai ales pentru că văzusem și niște pantofi superbi în urmă cu câteva zile pe raftul unui magazin de încălțăminte. Asta nu vă mai spun decât vouă, să nu mai știe nimeni!

A pornit cam greu motorul mașinii, cu niște opinteli de parcă stătea să își dea duhul – din cauza frigului, mi-am spus eu în gândul care parcă tremura și el, rebegit de temperatura scăzută atât de brusc.de pe o zi pe alta.

Pe șosea, lumea își înghesuia mulțimea de automobile pe toate benzile, mașini ce-mi păreau conduse toate de femei ce văzuseră pantofii aceia superbi și se grăbeau  acum, care mai de care să ajungă prima.

La al treilea semafor, pe culoarea verde, apăsând accelerația cu năduf să plec în trombă, de parcă așa aș fi scurtat timpul până la magazin, ce să vezi,  mi se oprește motorul.

Nu știam cu ce greșisem în manevra făcută, poate că am ridicat prea brusc piciorul de pe ambreiaj, știu doar că am pus din nou contactul, nervoasă. Am auzit așa, ca un vaiet venit de sub capotă, apoi încă unul și…gata. Nu s-a mai auzit nimic. Motorul mort ca toți morții. Am mai învârtit de câteva ori cheia dar…nimic.

Fordul meu decedase într-un mod jalnic, în timp ce din spate se ridica din ce în ce mai puternic o simfonie de claxoane. Furia mea inițială s-a topit repejor, în timp ce ieșeam din mașină cu telefonul în mână, transformându-se în disperare când am realizat ca nu am unde suna, pe cine să apelez pentru ajutor.

Mașinile din spate se chinuiau să mă ocolească, conduse de șoferi care parcă mă săgetau cu vorbele lor ce le simțeam lovindu-mă în moalele capului.

– Fi-ți-ar condusul de râs cu tot cu cine ți-a pus volanul în mână!

– Cucoană, du-te la cratiță și lasă șoferia, că nu-i de tine!  Reacția mea a fost una tipic feminină, începând să plâng ca proasta.

– Ba du-te tu la biserică și roagă-te să nu pățești mai rău, îi dădu replica un bărbat care se îndrepta spre mine după ce își oprise propria mașină pe dreapta, pe avarii, să mă ajute, cum am realizat mai târziu.

Cred că atunci m-am îndrăgostit de el, în secunda în care i-am auzit vocea ridicată întru apărarea mea.

Mi-ar plăcea să spun că pășea spre mine așa, ca într-un film din ăla de dragoste, cu încetinitorul, în timp ce se auzea o muzică romantică pe fundal. De unde!! Se apropia de mine ținând în mână o canistră, având și o privire ușor ironică.

– Ce-ați pățit? Ați rămas în pana prostului, așa-i?

De “pana prostului” auzisem eu, dar sigur nu era ăsta motivul, așa că i-am răspuns cu vocea pierită, puțin cam înțepată:

– Nu cred că-i de la motorină! I-am făcut plinul ieri!

– Trebuie să o scoatem de pe carosabil și vedem pe urmă ce are, spuse el cu vocea liniștită.

Claxoanele încetaseră să se manifeste, în timp ce el se urcă în Ford, învârti cheia pentru deblocarea volanului și coborî geamul din dreptul șoferului .

Mă liniștisem. Nu mai eram singură și mă simțeam protejată de acest bărbat în care simțeam un vulcan ce fierbe, care vorbea atât de blând și care stăpânea situația fără vreun efort vizibil.

Îmi amintea, cumva, de tatăl meu. Și el răspândea în jurul lui sentimentul de siguranță, de protecție, de forță, nu numai mie ci și mamei și surorii mele. Asta am gândit-o la modul coerent ceva mai târziu, când l-am cunoscut mai bine.

Am împins și eu de mașină chiar dacă nu era nevoie, părea că o poate lua pe sus, până ce am urcat-o total pe bordura ce despărțea trotuarul de partea carosabilă.

– Vă mulțumesc pentru ajutor, o să sun…”Sun la naiba, că habar nu am unde”, mi-am spus în gând.

– Haideți să încercăm o verificare, zâmbi el amabil, poate ne dăm seama de ce nu pornește, apoi puteți să sunați soțul sau pe cineva…

– Nu sunt căsătorită, m-am grăbit eu să precizez în timp ce-mi simțeam inima lipită de zâmbetul acela.

A ridicat capota și mi-a spus să urc la volan și să pun contactul.

– E bateria epuizată…n-ați simțit ca a pornit greu motorul când ați plecat de-acasă? M-a întrebat el, apropiindu-se de portiera cu geamul lăsat.

– Ba da, dar am zis că își revine, că e din cauza frigului…am bâiguit eu, spunându-mi în gând : “Ți-ai pus-o, Mărie, că-i bateria mai grea decât tine și termină ăia și promoția la pantofi, până găsești tu pe cineva să o schimbe!”

– Complicată situație! Trebuie să cumpăr baterie nouă, să o aduc aici, să vorbesc cu cineva priceput sau cu un mecanic…

pizap.com14471648252281

– Nu-i deloc complicat, e chiar extrem de simplu. Cât bem o cafea în barul de vis-a-vis se și rezolvă. Știu eu pe cineva care se ocupă de acest gen de probleme. Cei de la magazinul de baterii auto care m-au ajutat și pe mine astă vară.  Dumneavoastră ați pățit-o iarna dar eu în timpul verii, vă dați seama? Sunt inginer electronist și am rămas fără curent la mașină!

Am zâmbit timid, în timp ce el butona de zor smartphone-ul, arătându-mi despre ce este vorba: un magazin de baterii auto, baterii purtând numele unor mărci recunoscute ca Varta, Banner, Bosch, Caranda, Rombat.

Acum, să vă spun drept, la cât mă pricep eu, habar nu aveam care-i diferența între ele, dar cred că nici nu era nevoie să știu, atât timp cât erau acolo specialiști ce se ocupau de tot, oferindu-mi cea mai bună recomandare după tipul de mașină și după buget, plus atâtea alte avantaje care mă scoteau din mare impas: montarea bateriei la domiciliu, margine de drum în cazul meu, validarea garanției pe loc, metodă flexibilă de plată în numerar la livrare, cu cardul direct pe site sau prin transfer bancar.

 

12200694_513314368816747_711763760_n

sursă foto- fordul meu personal

M-am consultat cu salvatorul  meu, spunându-i sincer că eu nu cunosc de la mașină decât volanul și cele trei pedale, rugându-l pe el să-mi găsească bateria potrivită. S-a oprit la o baterie auto Rombat, ideală pentru mașina mea Ford Focus II, 1.8 diesel.

560160058Am făcut prinsoare, să vedem dacă specialistul ne va recomanda același tip de baterie. A sunat la numărul de contact, i-a dat detalii despre autoturism și locul unde suntem.

Am băut cafea cu o poftă cum nu mai simțisem demult și nici nu știu când a trecut timpul. Să fi fost o oră? Putea să fie și o zi, că tot n-aș fi simțit, cu un așa însoțitor. Cred că și el simțea la fel, că doar nici eu nu eram de lepădat. Uite-așa!

Mi-a părut cam rău când am primit telefon că a ajuns specialistul de la Baterii Auto. Nu putea să mai întârzie? Montajul l-a făcut repede, am făcut probă și mașina a pornit „la sfert de cheie”.

Aaa!!! Prinsoarea? A câștigat-o. Reprezentantul de la BateriiAuto.net a venit cu bateria nouă, aceeași la care ne uitasem și noi, însoțită de certificatul de garanție, luând la plecare și bateria moartă.

Premiul prinsorii? O nouă întâlnire, nu în mijlocul drumului, ci la o piesă de teatru. Cu o cină după, evident, să ne reîncărcăm și noi… bateriile!

Astăzi îi sunt recunoscătoare firmei de baterii auto cu montaj la domiciliu pentru mașina care pornește și funcționează impecabil, deoarece dacă te ține bateria…  totul îți merge strună, lumea întreagă punându-se în mișcare așa cum s-a pus și lumea noastră… asta, a Călineștilor de azi!

Articol scris pentru SuperBlog 2015

 

 

 

21 thoughts on “Bateriiauto.net soluția salvatoare ce pune lumea în mișcare

 1. Nu mai bine mergi pe jos ?
  Dar totusi daca in pana esti,la Maya pe blog baterii gasesti !
  Felicitari si pentru aceasta noua teme Maya !

  • Nu găsești la mine, baterii…m-au cam lăsat, dar găsesti o adresab de la bateriiauto.net. Multumesc, Marius!

 2. Am memorat numărul de telefon pentru cazul în care voi avea nevoie, eu sau altcineva aflat în impas, mai ales că se apropie iarna. Vreo domniță diafană, singurică şi neajutorată…sunt cu antenele în alertă!

  • Foarte bine ai făcut! Vezi că în caz de domnițe… antena este defectivă de plural.

 3. Păi, dacă nu le merge afacerea cu baterii pot să se apuce și de o afacere cu matrimoniale, în paralel, care să se numească “dragoste și baterii”. :)

 4. Felicitari pentru povestea frumoasa… dar bateriile Rombat isi fac singureb reclama… Raport excelent pret/calitate! Si serviciul pare civilizat!

 5. Pingback: SuperBlog | Proba 17. Punem lumea în mișcare. În fiecare zi.

 6. Exista un Dumnezeu deasupra noastra si stie cum, cand, unde sa le potriveasca pe toate. Frumoasa povestire, dar cred ca si mai frumoasa a fost … urmarea!

 7. Pingback: Superblog | Proba 17. Punem lumea în mișcare. În fiecare zi.

Leave a Reply