Baba suferă la frumusețe

Total_pro_beauty_superblog_proba_2015

M-am lovit de zicala asta, de când mă știu. Am fost „baba” de mică, de pe vremea când mama trebuia să-mi împletească părul lung, des și rebel, care nu se lăsa prea ușor domesticit, dacă nu era bine tras de mama, ce reacționa la urletele mele cu încurajarea de mai sus. Acum, nu prea înțeleg de ce tăceam: ori speriată de cuvântul „baba”, ori încântată de cuvântul „frumusețe”.

După codițe a urmat „permanentul”, modă în care iar deveneam babă cu ochii în lacrimi, ce trebuia să suporte tragerea de păr de rigoare, dar asta era nimic față de chinul chinurilor- îndepărtarea părului de prisos, operațiune ce începea de la sprâncene, cobora pe sub braț, oprindu-se la picioare.

Pe atunci  nu știam că există materiale profesionale pentru epilat, ceară tradițională de epilat,  Kit-uri de epilare cu ceară de unică folosință, hârtie de epilat, uleiuri după epilat cu tot felul de arome, fără alergeni, dar mai ales acel ulei special pentru încetinirea creșterii firului de păr.

ceara-epilat-traditionala-dischete-1kg-miere

Cred că nici cuvântul “epilare” nu exista în vocabularul meu de doamnă, ce trebuia tot mai des să combată darwinismul, dar mai ales hirsutismul din dotare.

Atunci, sfinte erau penseta și lama de ras, spunând că trebuie „să mă jumulesc”, „să mă defrișez” sau „să mă fac”, acțiuni ce se lăsau cu lacrimi de usturime însoțite de mulți sfinți,  cu iritații sub braț și dungi roșii pe picioare, dar de… baba suferă la frumusețe, că era musai să fiu frumoasă, dar mai ales decentă, vorba marelui poet, Ovidiu: “Astfel încât nicio capră grosolană să nu-și croiască drum pe sub brațe, iar picioarele tale să nu fie dure în peri rebeli.”

Locul lamei a fost luat de niște benzi cu lipici pe ele, pe care le-am cunoscut printr-o întâmplare de care ne aducem aminte mereu, râzând. Mi le dăduse o colegă tinerică, recomandându-mi cu mare căldură utilizarea lor, când m-a auzit că vreau să plec la mare și nu știu cu ce să mă fac.

Ei, da, a avut dreptate… m-au trecut toate căldurile folosindu-le, zona aleasă fiind cea inghinală. Căldurile, cu transpirații cu tot, l-au trecut și pe soțul meu, pe care-l convinsesem să mă ajute, chiar și pe soacră-mea, care a rămas ca la dentist, când după prima bandă smulsă, am țâșnit zbierând pe ușa dormitorului.

Nu pot să vă descriu fața soacră-mii, pe care era să o dărâm în drumul meu spre baie, văzându-mă pe mine despuiată, roșie la față și auzindu-l pe fie-su țipând după mine: „Stai, fă, să ți-o trag și pe-a doua!
Nici lipici nu mi-a mai trebuit, nici domnul meu nu s-a mai apropiat de mine vreodată… să mă epileze.

Au urmat crema depilatoare, o cremă pe care după ce că mirosea urat, mai și hrănea firul de păr, care creștea ca Făt Frumos, în două zile la loc, cât șapte, apoi iar lama, de data asta a BIC-ului, care a continuat să-mi lase semne și să-mi irite pielea, urmată de-o ceară, căreia nu-i nemeream niciodată temperatura.

Îmi crescuse… mustăți tot căutând soluții de defrișat și aș fi ajuns o babă căreia nu-i mai păsa de frumusețe, dacă nu aș fi descoperit un cabinet cosmetic, de unde pentru prima dată am ieșit după o epilare totală, zâmbind.

Aici am găsit tot ce trebuie pentru un epilat neînlăcrimat, într-un cabinet cu produse tpb în dotare, plus o cosmeticiană pricepută tare.

www.kizoa.com_kizoa_2015-10-09_12-11-21

Pe lângă faptul că plec de acolo cu pielea ca de bebeluș, am aflat și lucruri pe care nu le știam, cum ar fi că părul în exces se smulge mult mai ușor după o baie fierbinte sau dacă aplici pe zona de epilat, timp de 10-15 minute, un prosop înmuiat în apă fierbinte, că nu se dă cu cremă după operația de epilare și că cele mai bune produse profesionale de epilat, cosmetice și manichiură, plus toată aparatura necesară într-un cabinet cosmetic sunt cele de la Total Pro Beauty.

Am auzit și un banc aici, bun pentru cele ce nu știu de tot ce am scris mai sus și pentru … soacră-mea, să n- o mai întrebe seara fecior-su:

“- Draga mea, ai plâns??
– Da’ de unde știi?
– Ai mustața umedă!”

Acum stau bine și mă gândesc, cred că “babele” astea, care mai suferă la frumusețe, nu știu TOTUL DESPRE FRUMUSEȚE, că altfel nu s-ar văita și nu și-ar mai uda mustața…deci:

Vrei să ai picior frumos,
Fără părul de prisos,
Vrei subrațul fără fire,
Sau mustața, amintire,
Leacul sigur unul e,
Ceara de la tpb!

 

Articol scris pentru SuperBlog 2015

 

 

21 thoughts on “Baba suferă la frumusețe

  1. Dupa o zi in care nu am scos un zambet ,acum abia ma pot opri din ras…Foarte tare !!!Felicitari Maya…

  2. Pingback: SuperBlog | Proba 4. Hair-Files

Leave a Reply