Atentie, se inchid ferestrele!        

        Cris puse cartea deoparte, nemaiputând să înțeleagă rostul cuvintelor care începuseră să alerge dureros prin sufletul ei. Amânase mult timp  citirea cărții, poate tocmai că Cetin, prietenul ei de la care o primise cadou, îi spusese că citind Jurnalul Annei Frank o  va durea de atâta frumusețe. Cât adevar a fost în cuvintele lui! 
        Cât timp a citit nu a mai fost Cristina, jurnalista liberă și frumoasă. Nu, a devenit Anne, adolescenta evreica nevoită să trăiască  ascunsă împreună cu familia doi ani în întunericul unei anexe cu speranța de a nu fi descoperiți până la terminarea razboiului.
        Cris nu-și poate închipui cum poți respira întro  cameră fără ferestre, o cameră în care să existe doar  aerul impregnat de respirația ta, de miros de stătut, de mucegai, aer greu ca tăcerea dintre doi îndragostiți ce tocmai și-au spus adio. Nu poate accepta nici o zi  pierdută  fără să respire mirosul de măr înflorit, al fânului proaspat cosit, al ploii de toamnă cazuta peste covor de frunză sau al zăpezii din iarnă. De neimaginat este și să trăiască fără lumină, fără să simtă cum îi mângâie o rază de soare obrazul adumbrit încă de vise, fără să vadă cum cerul se joacă cu norii dându-le cele mai fantastice forme, fără să vadă cum frunzele dansează  spre iarbă sau cum  pe geam răsar primele flori de gheață. Doi ani. Doamne!O eternitate.Oare ea cât ar rezista? 
       Deodată îi veni o idee.Își va acoperi geamurile. Geamurile ei largi  produse de firma GEALAN, geamuri ce se deschid larg spre libertate, spre lumină. Va acoperi geamurile cu draperii negre, va întrerupe curentul și va încerca o săptămana să traiască cum a trăit eroina ei. Își începe marea aventură punând baterii noi la laptop, încărcând acumulatorul  telefoanelor, punând din loc în loc căte-o lumânare parfumată, lipind niște autocolante reflectorizante spre baie și cămară, îndepărtând tot ce i-ar putea fi piedică în băjbâiala din întuneric. Nu uită să o  aducă și pe Miți în casă pe post de antidepresiv, știind ca lipsa luminii afectează psihic. 
      De pe coperta jurnalului, Anne pare că o privește cu drag.
Articol scris pentru  campania GEALAN de pe blogalinitiative.ro.Am scris punându-mă în locul Cristinei -aici http://bazavan.ro/
 Mai multe despre GEALAN aicihttp://www.gealan.ro/blog/

One thought on “Atentie, se inchid ferestrele!

Leave a Reply