ArtDecor cu folos pentru un oraș frumos

decorurbanDacă m-ar întreba cineva cum eu văd Galațiul, normal că i-aș răspunde că-l văd ca pe cel mai frumos oraș dunărean, asta pentru că locul unde te-ai născut și unde ai trăit o viață nu poate fi altfel în ochii tăi.

Am încercat de multe ori să nu-i văd blocurile gri, să nu-i văd consignațiile înșirate una după alta pe marginea străzilor, să nu-i văd lipsa locurilor de parcare, să nu văd prichindeii că se joacă pe lângă garajele lipite de aceleași blocuri gri, neavând niciun părculeț în jur.

Eu am reușit să fac asta, pentru că normal, este orașul meu de suflet, însă primarul nostru, nou ales, le-a văzut pe toate și a început să ia măsuri, niște măsuri e drept antisociale, dar atât de necesare. Cu riscul de a se alege cu antipatia unora care l-au ales, a trecut la demolat. Prima dată consignațiile.

În locul lor au apărut locuri de parcare sau ronduri cu flori. Apoi au urmat bateriile de garaje. Zeci, sute, ce ocupau 20 de hectare de teren intravilan, teren din care cea mai mare parte se va transforma în locuri de joacă pentru copii, ajutați de specialiști în arta decorului urban, unul dintre aceștia dorindu-mi să fie  Decourban.ro, producător de Mobilier Urban și Echipamente de joacă care are în portofoliu său amenajări de parcuri începând de la consultanță și proiectare, executare de la A la Z, până la mentenanță.

Am văzut în alte orașe cum arată un parc pentru copii, parc amenajat cu ajutorul celor de la Decourban.ro.  Toate sunt făcute cu artă. Artistul este ArtDecor care a creat tot ce trebuie ca să facă picii fericiți, oferindu-le multiple posibilități de joacă, prin echipamentele de joacă de toate felurile și în toate culorile .

În culori vii, toboganele, căsuțele pentru joacă, balansoarele, figurinele pe arc, panourile pentru escaladă, căsuțe pentru joacă, învârtitori, carusele, sunt tot ce trebuie pentru ca cei mici, atât de plini de energie, să devină cei mai fericiți copii, uitând de jocurile pe calculator sau de pe tablete.

De ce nu am avea și noi în parcurile din Galați complexe de joacă pentru copii cu turnuri, hinte, plase de cățărat, punți mobile, poduri tubulare sau echipamente tematice sub formă de castel, vapor sau mașină, în care micii năzdrăvani să fie pentru câteva ore eroii propriilor povești devenind prinți și prințese, marinari temerari sau piloți de avioane?

Pe lângă DIVERSITATE, aceste complexe de joacă prezintă și o mare SIGURANȚĂ, având o zonă de protecție împrejurul lor, creată din material special, un asfalt gumat pentru a nu provoca leziuni copiilor care aleargă în jurul lui, fiind și anti alunecare.

5.CastelAlcătuit de obicei din metal, lemn și plastic, complexul de joacă poate susține pe structura sa metalică o greutate de până la 200 kg, trafic accelerat. Într-un astfel de complex mi-aș dori să-mi duc nepoțelul, fără teama că se poate răni, că dispare din parc sau că se rupe leagănul cu el.

Mi-l și închipui pe Alexandru punând stăpânire pe o mașină, verde dacă se poate, și strigând: “La o parte băieți, vine gunoierul!”. Asta este acum visul lui, să se facă gunoier și să adune gunoiul din lume.

1452177_553830561358272_526552039_n

La plecare îi voi arăta coșurile de gunoi făcute tot de acești artiști, spunându-i că și celor de la Decourban le pasă unde se pune gunoiul într-un parc sau pe stradă, dar până la plecare sunt convinsă că vor trece ore bune, neputând să-l privez de bucuria jocului printre atâtea minunății.

Știu că mi-aș scoate cu greu nepoțelul dintr-un astfel de loc, dar mai știu că aș sta și eu de plăcere în aer liber, pentru că ArtDecor realizează și mobilier stradal, acele elemente dintr-un centru urban sau rural care dau o notă aparte așezării.

Mobilier

Coșuri de gunoi, bănci, mese de șah sau table, pergole, foișoare din lemn, aparate de fitness pentru exterior, adăposturi în stații de autobuz, jardiniere, sunt câteva dintre produsele din portofoliul lor, produse ce se remarcă prin calitate, design, stil, funcționalitate.

Nu l-am votat data trecută pe actualul primar, dar promit să o fac data viitoare, dacă voi vedea toate acestea în Galați. Îl voi vota pentru amănuntele astea care fac diferența între cum a fost Galațiul și cum va fi.

Parcul-Viva-reabilitat-până-în-toamnă-Galatipenet.ro_

Galațiul fără ArtDecor

Amenajari-parcuri-pentru-copii

Galațiul cu ArtDecor

 

sursă foto Galați
galatipenet.ro

4 thoughts on “ArtDecor cu folos pentru un oraș frumos

  1. şi eu aş vrea să zăbovesc puţin înntr-un oraş al copiilor. Cu aşa decoruri chiar că ai vrea să redevii copil.
    Cu primarul şi…..votul, eu zic să te mai gândeşti.
    Succes!

Leave a Reply