ARTa ce aduce primavara în casă

logo-art-deco-zone1-300x67

Mă mut

Iar? Se vor întreba unii. Abia te-ai mutat, vor spune alții. Da, e adevărat, abia m-am mutat, dar dacă nu i-am știut pe cei de la Art Deco Zone, degeaba am făcut-o.

Ieri am fost invitată la sfințirea unei case. Am fost  foarte surprinsă de invitația prietenei mele, știind că abia își cumpărase apartamentul cu vreo două luni în urmă, dar mi-am zis că de, o vrea femeia să-și înceapă amenajările având oblăduirea cerească, nu ca mine, care am zis să o fac la sfârșit, când o fi ăla. Sfârșitul curățeniei, nu al meu, să fim bine înțeleși!

Oameni buni, când am intrat în casa Inei, am zis că nu este adevărat ceea ce văd! Nu credeam că dintr-un apartament vechi, cu trei camere, poate rezulta ceva de lux.

Prima dată am remarcat dressingul cu uși glisante din hol, apoi bucătăria făcută la comandă din MDF lucios, livingul cu dinning tapetat în culori calde, pastelate de spuneai că toată primăvara din lume s-a mutat în apartamentul de la etajul unu. Dormitorul impresiona prin  intimidate,  cu pat făcut la comandă, cu tapet mătăsos în aceleași culori primăvăratice date de crenguțele verzi ale imprimeului, baia cu toate accesoriile cromate, în care piesa de rezistență era dușul cu hidromasaj, gresie și faianță de calitate – calitatea și bunul gust fiind atributele de bază ale amenajărilor din acea casă.

Nimic din apartament nu era lăsat la voia întâmplării: luminile erau perfect poziționate, directe sau indirecte pentru a da impresia de spațiu, perdelele erau asortate cu tapetul, parchetul asortat cu nuanța ușilor, tablourile încadrate perfect între consolele cu plante ornamentale. Era un tot armonios ce dădea apartamentului un aer de eleganță și rafinament, aer parcă împrumutat de fericita posesoare a acești minuni, Ina.

24829_anunturi-4all.ro_art_deco_zone

Când am reușit să ies din starea de statuie a admirației, primul lucru pe care l-am cerut a fost un pahar cu apă, ca să-mi pot închide gura ce rămăsese căscată și să-mi revin din muțenie indusă de uimire, pentru a putea întreba adresa  ART-istului care a făcut magia, transformând un apartament vechi și urât într-o oază de frumusețe și intimitate.

Eu mă mutasem de aproape un an și tot mai aveam de lucrat la noul apartament. Nu am găsit mocheta care să se asorteze cu canapeaua, nu știu unde să-mi agăț tablourile printre atâtea corpuri de mobilă , cât despre lumini, îmi vine să le sting pe toate, să nu se mai vadă nimic.

Nu mai spun că toate de până acum m-au costat  de nervi, stres, praf, oboseală și lehamite, fără să am un rezultat mulțumitor.

Am dat o grămadă de bani pe materiale, am colindat tot orașul, ba și pe cel vecin, să găsesc ce-mi trebuie, mi-am tocit pantofii și nervii alergând după meseriași. Că și cu meseriașii ăștia e o întreagă poveste. Ori îi chemi pe toți deodată, ori găsești unul singur care să le facă pe toate, ceea ce nu este chiar atât de ușor, mai ales primăvara când toată lumea se pregătește de schimbare.

Invitația de ieri se pare că a fost cu noroc pentru mine. Am găsit toți meseriașii la un loc, gata să-mi ofere servicii de amenajări interioare all inclusive, așa că mă mut.

 Vând urâtul și neterminatul meu apartament, pentru că am văzut  la ei că este mai indicat să o ei de la zero, de la consiliere și proiectare,  decât să cârpești ce au stricat alții,  cumpăr apoi unul cu trei camere, dau cheia ARTistului iar eu plec în concediu să mă destresez. Când mă întorc vă invit la sfințirea casei. Vă dau și vouă adresa apoi, sunt sigură că o să vreți și voi o magie  făcută de Art Deco Zone, pentru a aduce primăvara de afară în casa, dar mai ales în sufletul vostru..

 

4 thoughts on “ARTa ce aduce primavara în casă

  1. Ce gând! Lasă, că dacă sunt profesionişti îl fac şi pe al tău, cum vrei sau cu cele mai bune idei. Articolul tău mi-a adus aminte de câtă muncă am depus să aranjez o casă veche. Bravo lor şi ţie! Chiar am scos articolul de la naftalină, după ce l-am văzut pe acesta. Oricum, fără specialişti, totul e mai greu.

  2. Am aruncat şi eu un ochi pe site-ul lor. Nice! Mi-a rămas gândul la un robinet. Îl văzusem şi când a trebuit să-mi cumpăr robineţi pt casa în care locuiesc, dar bugetul şi celelalte piese din baie nu se potriveau cu robinetul respectuv.
    Încă suspun

Leave a Reply