Alo, aterizează bunica!

Se spune despre bunici că își iubesc nepoții mai mult decât și-au iubit proprii copii. Nu știu dacă este o afirmație reală, dar sigur există între nepoți și bunici o relație specială, care-i determină pe mulți să creadă acest lucru. Mă uit la mine și la Alexandru. A făcut din mine o bunică de plastilină, pe care o modelează după moment și eveniment. Recunosc, și eu mă las modelată, pentru că vreau să-i ofer nepoțelului meu tot ce nu am avut posibilitatea să ofer fetelor mele, sau poate că vreau, instinctiv, să mă răzbun pentru niște vremuri în care eu nu aveam nimic din câte îmi doream.

Prima pasiune a lui Alexandru au fost mașinile. Au fost și sunt, numai că, în timp, le-a tot schimbat. La început au fost cele din seria Cars, de vedeam atunci numai roșu în fața ochilor de atâția Mc Queen împrăștiați peste tot, existenți și în varianta pictată pe maieuri, prosoape, tricouri, adidaşi… până și pe olița de noapte.
Au urmat mașinile de gunoi, cu tomberoanele și gunoaiele aferente, adică bucățele din tot ce se putea rupe, mai ales din agendele mele. Astea au rămas, dar s-au completat cu utilajele de construcții iar, mai nou, mașina de pompieri.

10264460_324926010988918_1142312141_nNu cred că există prin supermarketurile gălățene vreun model de astfel de mașină pe care să nu-l aibă și cu toate acestea, când l-am întrebat ce să-i cumpăr de ziua lui, bineînțeles că tot mașină de pompieri mi-a spus, așa că am pornit la căutat pe site-uri, peste tot pe unde mă trimitea cuvântul „mașină de pompieri”.
Ei bine, cuvântul ăsta m-a făcut să aterizez într-un …pat. Când am văzut că trebuie să intru pe un site de paturi și accesorii de dormit, mi-am zis că, probabil, am scris salvare în loc de pompieri, dar apoi mi-am revenit repede… din uimire, nu și din admirație. Îmi venea să strig și eu ca Arhimede: ”Evrika!… uite cadoul ideal pentru pasionatul meu de mașini!”. Un super-pat în formă de mașină de pompieri. Neapărat trebuie să i-l cumpăr, deși îmi este greu să aleg între ăsta și cel în formă de Mc Queen.

pat-masina-pompieri-rosie

Achiziționând acest pat împușc mai mulți iepuri dintr-o lovitură: are Alexandru cadoul dorit, rezolvăm și cu amenajarea camerei lui, amenajare ce se impune de când a venit și al doilea mic terorist pe lume, ba am și eu mai mult timp pentru odihnă, că bineînțeles, mi-am găsit și eu un fotoliu… mamă, mamă!

fotoliu_puf_xl_blue2

De când visez să trăiesc și eu în puf! Na, că acum mi s-a oferit ocazia! Și uite așa Alexandru va dormi fără vise până mai târziu, eu voi fi o bunică relaxată, dar mai ales fericită că nu mai trebuie să alerg toată ziua după el. Ce părere aveți, credeți că se mai dă jos din patul minune? Sigur, nu. Nici el din pat… dar nici eu din fotoliu!

Screen-Shot-2014-06-16-at-11.44.00Sursa foto

1- arhiva personală cu o mica parte din mașinile lui Alexandru

2-3- www.ramedepat.ro

12 thoughts on “Alo, aterizează bunica!

  1. Ma gandesc ca va veni si pentru mine o vreme cand voi alerga dupa nepoti. Masina de pompieri este un pat pentru copii sau o cutie de adunat jucariile?

    • Vei ajunge, Roxana!Îmi vei da dreptate. Mașina de pompieri este chiar pat.Trebuie să intri pe linkul din postarea mea să vezi și alte minunății.

  2. Mi-au placut paturile etajate. Stii cat am alergat eu pentru copii mei dupa un astfel de pat? Pana la urma l-am facut de comanda. Sunt foarte utile pentru camerele copiilor cand vrei sa economisesti spatiul.

  3. Ce jucării frumoase! Ce mi-aş dori să mai fiu şi eu copil, să mă joc cu maşinuţele, să alerg prin păduricea natală cu arcul cu săgeţi din spice de porumb, să fac baie în râu…Offf! Unde eşti, copilărie?

Leave a Reply