Acuz de crimă cu premeditare

 

baba1-330x220Acuz oameni, acuz instituții, mă acuz pe mine. Acuz Statul Român, format din toți cei de mai jos.
Acuz pe toți pentru condamnarea mamei mele la moarte, prin chin și înfometare.

Vă acuz, Domnule Primar al Galațiului, pentru că ați semnat ca fabuloasa pensie de 600 lei a mamei mele să fie luată integral în contul unor datorii la taxe și impozite!

Ce contează că nu este proprietar decât în acte al acelui apartament! Ce contează că are 81 de ani! Ce contează că necesită îngrijire specială pentru bolile pe care le are! Trebuia să dea banii… banii până la ultimul leuț. Trebuie strânși bani la bugetul local. Trebuie să existe bani pentru circ și pâine, pentru spectacol și artificii, pentru campanii asiguratoare de voturi.

Acuz Instituția Primărie pentru că lasă o bătrână bolnavă de Alzheimer fără niciun venit, acel venit pentru care ești plimbat pe la zeci de uși, la medici, la comisii. Ți se dă foarte greu un drept al tău. Se smulge fără niciun proces de conștiință ce i se cuvine instituției.

Acuz Direcția de Sănătate Publică pentru condamnarea mamei mele la suferință! O lună, 30 de zile, atât trebuie să aștepte mama pentru a primi aprobare să primească un medicament ce-ar mai amâna efectul devastator al unei boli nemiloase.

Vă acuz, domnilor! Vă acuz, dar nu vă doresc să aveți mama în situația mamei mele, nici fratele șomer ani de-a rândul, trăind din alocația unui copil, copil ce nu totdeauna a avut ce să mănânce, ambii părinți neavând cel mic venit, nici propriul copil, absolvent de facultate, șomer de lux. Știu că nu v-ar păsa, atâta timp cât aveți pâinea și cuțitul în mână, cât aveți bani și putere de decizie. Am văzut acum cât vă pasă.

Mă acuz pe mine! Mă acuz că am sperat și am votat. Mă acuz că am avut o viață întreagă principii și nu am știut să fac bani ca să-i scap de griji pe toți ai mei. Mă acuz că nu am putere să o aduc pe mama în birourile primăriei, să o îngrijiți șase luni, cât va trebui, vinovată fără vină, să plătească pentru nepăsarea tuturor.

Mă acuz că nu mi-am lăsat fata, absolventă de facultate de stat, să rămână în altă țară, obligând-o să trăiască în țara ei,  acel șomer de lux fără niciun venit.
Mă acuz că nu sunt în stare de mai mult…

Toți cei acuzați sunt Statul și reprezentanții săi, ale căror legi sunt făcute de ei, pentru ei, acel stat ce ar trebui să aibă grijă de cetățenii săi, dar căruia prea puțin îi pasă, de cum aceștia trăiesc, sau cum mor.

Pentru suferința mea, nu acuz pe nimeni…poate doar tot pe mine, atunci când nu pot să mai lupt.

 

Sursa foto- voxpublica.realitatea.net

7 thoughts on “Acuz de crimă cu premeditare

 1. In berarii si cafenele se discuta. Despre hotii, despre legi nedrepte, despre biruri tot mai grele. Se trage mereu aceeasi concluzie: ce poti sa faci? nu poti sa faci nimic pentru ca nu a mai ramas nimic. Nu ne-a mai ramas nimic?? Dar DEMNITATEA?

  Asemenea mamei tale sunt sute de mii de mame ajunse la varsta senectutii, milioane de pensionari care au muncit din greu o viata intreaga, platind taxe acestui stat care le da astazi (sau nu) o pensie de mizerie.

  Vieti, Munca, Suferinta – colectate, ambalate, transformate in averi particulare NESIMTITE.

  • Da, e foarte dureros. A muncit săraca, a muncit greu, a cărat cu spatele la aprozar, a muncit și după ce a ieșit la pensie, pentru ca la asa pensie nu avea încotro.

   • Din pacate, cred ca acum e prea tarziu. S-a spus cu ceva timp in urma in presa ca se va lua masura blocarii conturilor datornicilor. La mine (primesc pensia prin posta), avand in vedere ca aveam deja o retinere de 60 de lei reprezentand rata la un credit, n-au putut decat sa-mi puna o poprire de 100 de lei. Asa, imi mai raman si mie 317 lei care adunati cu cei 470 ai sotiei (deh, si ea cu retinerile ei) ne asigura un trai lipsit de orice… sperante.
    Imi dau seama ce inseamna si imi pare rau. Niste nemernici!

 2. intra pe site-ul Avocat.net si cere o parere unui consultant.
  E5\\Eu stiam ca nu se poateretine decat 35% din venitul datornoicului. Aici cred ca se incalca legea si trebuie ceva.

 3. ieri am auzit la radio ca s a spus ca nu se va aplica masura la pensionari si la mame. respectiv masura de retragere a banilor primiti in plus sau ceva de genul asta. sigur exista o solutie. si sigur mai sunt multi in aceasta situatie. in rest… e trist de adevarat in prea multe privinte.

Leave a Reply