Acasa la Stona, acasă la mine

 

logo_stonaBlogalinitiațive împreună cu Stona au lansat invitația de a scrie despre timpul liber petrecut de noi  acasă. Frumoasă temă, despre care cred că as putea scrie, nu un articol, ci un roman. Mă voi rezuma totuși la cerință, nu înainte de a vă spune câteva lucruri despre Stona, care și-a lansat de curând magazinul on line stona.ro

 Situată lângă Ploiești, Stona este divizia de retail a Algabeth Stone Group ce deţine 6 cariere în întreaga lume şi peste 15 cariere în cooperare exclusivă, cu export în peste 80 de ţări. Cu cel mai mare stoc disponibil în România, depozitul nostru vine în întâmpinarea cerinţelor pieţei cu 300.000 mp din peste 500 de modele de piatră naturală, cum ar fi: 120 modele marmură, 230 modele granit, 20 modele travertin, 20 modele de calcar și 15 modele de onix.

 Am intrat și eu în magazinul lor online și mi-am imaginat minute bune cum ar arăta casa mea, dacă aș folosi câteva materiale din portofoliul lor.

Am văzut o casă, în primul rând ecologică, așa cum visez de o viață, trainică, să nu mai am nicio teamă că la un cutremur, niște ziduri din BCA se vor risipi ca-ntr-un joc de domino, călduroasă pentru iernile aspre și răcoroasă sub arșița verii, elegantă și modernă, plină de rafinamentul naturalului, ușor de întreținut și mai ales mult mai ieftină, datorită materialelor folosite, construită prin  tehnici inovatoare.

Am enumerat zece motive care adeveresc sloganul ales de ei: Stona.ro – Diversitate mare la preț mic

Pentru a afla mai multe despre ei, Stona va organiza în zilele de 14-15-16 octombrie, Zilele Porților Deschise. Pe siteul lor găsiți invitația specială și sunt convinsă că veți fi încântați de ce veți vedea. Succes, Stona!

untitled    

   Acasă nu este un loc, acasă este o stare. Este starea de  bucurie ce-mi inundă sufletul imediat ce am închis ușa în urma mea, lăsând undeva, departe, vacarmul unei lumi grăbite, lume în care de multe ori tu ești un anonim asemenea celor pe lângă care treci, de care nimănui nu-i pasă și căruia nimic nu-i aparține, pierdut printre blocuri gri sau case impersonale.

Este liniștea ce mă învăluie cu primul pas făcut în hol, pășind pe gresia strălucitoare ce–mi mângăie tălpile obosită de alergatul pentru ziua de mâine, închizând ușa dintre două lumi.

Acasă este locul unde  în bucătăria amenajată simplu dar modern, miroase a mine, a cafea amestecată cu aroma unei țigări fine, a prăjitura cu măr și scorțișoară, a ceai din flori de tei, culese chiar din teiul de la geam.

Aici îmi petrec primele ore ale dimineții, aici mă relaxez la sfârșitul săptămânii, gătind mâncăruri după rețete numai de mine știute, ciorbe cu mult leuștean, sufleuri apetisante, torturi răsturnate, plăcintă cu brânză, măr sau bostan.

bunatati     Acasă este locul unde îmi spăl sufletul și ochii, vorbind cu florile mele, fetele mele dragi, cum le spun eu. Este momentul cel mai relaxant al zilei. Le îngrijesc cu dragoste, le cânt, chiar, eu care sunt anti-talent la cântat, dar lor le place. Le cunosc după zâmbetul dintre petale.

11873991_1717221055156857_1582828166_n  Și ultimul loc de relaxare zilnică este în sufragerie, unde miroase  a gânduri și-a cuvinte ce-și cer dreptul la lumină, a cărți, multe cărți, a cuvinte, prea puține cuvinte pentru câte am lumii de spus.

Aici sunt momentele când uit chiar de mine, ascultând muzică folk în timp ce scriu… așa cum o fac acum, scriind despre Stona, despre acasă, despre mine, până la urmă.

14699680_1863413450537616_92062445_o

P.S. Dacă vreți rețete sau pui de flori, nu ezitați să apelați la mine. Dacă vreți o casă în care să vă relaxați total, apelați cu încredere la Stona!

10 thoughts on “Acasa la Stona, acasă la mine

  1. Stona înseamnă calitate.Simt deja căldura casei tale, mirosul iubirii ce se revarsă din sufletul tău în fiecare preparat, căldura inimii tale ce se simte în fiecare cuvânt şi acţiune a ta. Te şi văd în acţiune în bucătărie sau vorbind cu fetele tale , mângâindu-ţi florile. Acasă e acolo unde te întâmpină iubirea şi te învăluie cu căldură.

    • Una e…sufleu de conopidă, alta este plăcintă cu mere! Rețetele eu le dictez, și nu la telefon…

    • Așa este Nicu! Nicăieri nu-i mai bine, decât în casa ta, fie el chiar bordei.Sa stii ca pentru tine, o sa fac o plăcintă cu muuuuuuuuuulte stafide!

  2. Imi place sa cred ca am cei sapte ani de-acasa dar, citind acest articol si admirand pozele tare mi-as dori sa adun mult mai multi intr-o asa casa… Trebuie sa vizitez Stona! Neaparat!

    • Eu știu că ai mai mult de șapte ani de … casă!Vezi că sunt Zilele porților deschise la Stona!Este și aproape de tine, ești și liber și-ți va fi ușor sa-ți alegi, pentru că ai de unde. Păi… adună cât mai multi, să poată să-ți spună cu adevărat… casa de piatra!

  3. Pingback: Castigatori campanie "Cum iti place sa petreci timpul acasa?" - Blogal Initiative

Leave a Reply