27 DE PASI

18143100_1954883868057240_2111971987_n

Teribil ce-mi place jocul asta de-a șoca oamenii, de a-i scoate din spațiul lor  de confort, de a-i pune să-și imagineze! Îl atragi în aventura ta, provocându-l indirect, pe fiecare dintre ei.” Tiberiu Ușeriu

 

Citatul de mai sus este din cartea 27 DE PAȘI, cartea autobiografică scrisă de Tiberiu Ușeriu. Recunosc că  i-a reușit și de data asta.

M-a șocat tot ce am citit, mi-am imaginat traseul unei vieți cu pași făcuți de un erou paradoxal, ajungând la final să șoptesc…Bravo, Tiberiu! Ești o mare lecție de viață despre mărire și decădere, despre agonie și extaz, despre a te crede invincibil și a deveni invincibil, despre demoni ce te pun mereu la încercare tocmai când ești pe cale de izbândi, despre pași impuși și auto impuși, despre ziduri reale sau doar ridicate de mintea omenească, despre istoria unui destin și rescrierea lui.

 

În doar 35 de ani, am trăit multe vieți disparate:copil bolnăvicios terorizat de un tată violent, slugă dată vara pe brânză, adolescent dezorientat visând să ajungă șofer de tir ca să poată fugi de toți, porcar în armata română, sub comanda unui locotenent diliu, azilant politic în Berlin, holbându-se în vitrine fără un ban în buzunar, bucătar și pizzar într-un restaurant italian, muncit până la extenuare, martor într-o galerie de alba-neagra din Gran Canari, bodyguard în familia unui mafiot sârb, tâlhar la drumul mare, furând de la bogați, ca Robin Hood, dar nu ca să dau la săraci, fugar prin toată Europa, evadat din două pușcării și, în cele din urmă, client al unui „stabililment de lux”, din care nimeni nu a reușit să se furiseze în toată istoria lui de 100 de ani.”- 27 DE PAȘI

 

Aceasta este o scurtă descriere a  a unor vieți diferite trăite într-o singura  perioadă de viață, pentru că există renașterea lui Tibi după cei 10 ani de detenție. A renăscut acest Tiberiu Ușeriu din ziua de azi, un om sensibil, altruist, alergătorul de anduranță în curse extreme, câștigătorul ultramaratonului de 566 de kilometri de la Cercul Polar, 663Arctic Ultra, cel ce acum luptă pentru munte, pentru copaci, pentru natură, conducând alături de fratele său, Alin, Tăşuleasa Social, una dintre cele mai importante organizaţii nonguvernamentale din România dedicate protejării naturii.

Vă invit să citiți cartea lui Tiberiu Ușeriu! Veți afla că un pas făcut la timp poate rescrie un destin, aducând împăcarea cu sine, cu trecutul, cu lumea, dar mai ales cu Dumnezeu, care drept răsplată te face dintr-un paria un super erou.              

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply