101 trandafiri și povestea unei iubiri

 

 

11082573_735193719934429_8026306620732408411_nÎn garsoniera mea din campusul studențesc, petrecerea era în toi. Petrecere studențească, fără prea multe flori sau cadouri, fără pregătiri speciale, doar cu distracție și atât.

Era ziua mea de naștere, o zi pe care am așteptat-o cu nerăbdare, nu pentru că împlineam 20 de ani ci pentru că în acea zi, cineva de departe mi-a promis că va fi lângă mine pentru a-mi dărui cel mai frumos buchet de trandafiri roșii, trandafiri ce reprezentau simbolul iubirii noastre.

buchet-din-101-trandafiri-rosii-1mxchuc766

 

S-a ținut de promisiune! Nu chiar cum am visat eu dar nu mai conta, contau doar  cei 101 trandafiri aduși de un curier de la  LivrareFloriBucuresti.ro, florărie online  pentru livrări flori în București, nume pe care l-am văzut scris pe ecusonul curierului ce mi-a înmânat imensul buchet de flori.

flori5

Am rămas minute bune în fața ușii cu florile cadou în brațe, îngropându-mi obrazul între petalele catifelate, inspirând cu nesaț aroma lor atât de cunoscută. El era acolo, palmele lui îmi mângâiau buzele, fruntea, obrajii, spunându-mi cum numai el putea spune… t’ubesc!        buchet-select-de-trandafiri-rosii-fr2866fsm8        Iubesc trandafirii. Îi iubesc, îi admir și totodată mă mir de paradoxul ascuns dincolo de petalele colorate. Flori și spini, mângâiere și durere, petale catifelate amintind de mângâieri născătoare de stele, spini, minuscule pumnale ce lasă pe piele o pecete a durerii.

Iubesc trandafirii pentru că privindu-i și atingându-i, gândul mă duce la viața în sine, la un destin, la o iubire asemănătoare.Trandafiri roșii, simbol de iubire-nflăcărată cu parfum suav de “a fost odată”.

A fost odată un el și o ea, amândoi tineri și frumoși, amândoi studenți la aceeași facultate din București, ea în anul trei, el în anul patru. Eu și el. Eu româncă, el libanez, amândoi mergând o vreme de mână pe același drum, drum presărat cu iubire, cu vise, cu trandafiri roșii. Eu și el sângerând la gândul că într-o zi…

“Maria, te rog eu mult, nu mai plânge! Mă doare lacrima ta mai tare decât plecarea mea de lângă tine. Oricum, tu știi că vei fi totdeauna în sufletul meu, oriunde m-aș afla.”

Aș fi vrut să nu plâng, aș fi vrut să nu-i fac despărțirea atât de grea, aș fi vrut să-l rog să rămână, dar știam că pentru el acasă nu era în România, acasă era lângă ai săi în Liban, acolo unde nici eu n-aș fi fost acasă.

„ Nu o să mai plâng, Ali! Poți pleca liniștit, însă te rog să o faci când nu voi fi eu acasă! Te rog să mă ierți că nu te voi duce la gară! Vreau să-mi închipui că ai plecat prin oraș să cauți trandafiri!

Pentru prima dată ne mințeam amândoi! El afișând un zâmbet de aprobare, eu ascuzându-mi lacrimile după alt zâmbet, părând foarte preocupată să caut o vază pentru trandafirii primiți în acea zi.

Nu vroiam să simtă cât mă durea această plecare, nu vroiam să vadă că pentru prima dată am simțit spinii trandafirilor sângerându-mi sufletul.

Știam că-mi va lipsi liniștea pe care mi-o dădea calmul lui, vorba lui caldă și nostimă, palmele lui catifelate asemenea trandafirilor pe care mi-i dăruia în fiecare zi, cumpărați sau rupți de prin rondurile cu flori.

Nu știam ce mă voi face fără serile noastre în care ascultam muzică, vorbind despre orice: istorie, cărți, filme, religie, fără nopțile noastre impregnate de iubire, fără acel: ”Bună dimineața! T’ubesc!”cuvinte ce-mi înseninau începutul de zi. Nu știam multe, dar aveam să le aflu după plecarea lui.

12476592_1782791981933097_2075434193_n

sursa foto – arhiva personală

A plecat când nu eram eu acasă. Am știut de când am urcat scările. Pe ușa garsonierei noastre, lipit cu scotch, mă aștepta un trandafir.

L-am dezlipit cu mâinile tremurânde, străduindu-mă din greu să mă țin de promisiune. Nu,  eu nu plângeam! De la el învățasem că… lacrimile vin singure! Și zâmbetele vin singure, pentru că asta am făcut intrând în camera ce mirosea pregnant a el. Am zâmbit printre lacrimi…

Pe masă, într-o agendă deschisă la ziua mea de naștere, erau scrise câteva cuvinte:

“Am plecat să caut 101 trandafiri! Atâția îmi vor trebui într-o anume zi, să-ți spun … t’ubesc! A.”

Acea ”anume zi” a fost ziua mea de naștere, specială, pentru că surpriza făcută de Ali, iubitul meu din Liban, în complicitate cu florăria din București, chiar mi-a făcut ziua specială și de neuitat.

flori-1-1024x621

Mi-a rămas de atunci o felicitare micuță pe care scrie: „T’ubesc! A.” și adresa magazinului LivrareFloriBucuresti.ro, magazin unde se poate face comandă de flori speciale pentru ocazii speciale, cu livrare gratuită în București, atât la domiciliu cât și la serviciu.

Ali? Ali nu s-a mai întors niciodată în România. Pe mine m-a păstrat în sufletul lui, așa cum a promis. Fetița lui, prima dintre cei șase copii pe care-i are, se numește Maria.

LivrareFloriBucuresti-768x340    Articol scris pentru Spring SuperBlog 2016

sursă foto – https://www.facebook.com/livrare.flori.bucuresti/?fref=ts


 

 

 

 

 

 

 

 

16 thoughts on “101 trandafiri și povestea unei iubiri

 1. Lacrimile vin totdeauna singure… Superba poveste,Maya. ”Cumparati, cumparati….flori de….”

  • După povestea asta se spune: zâmbetele vin totdeauna singure, deci …comandați, comandați flori…!

 2. O superba poveste de dragoste cu lacrimi si trandafiri !
  Frumoasa amintire ,ce-mi rascoleste amintirile !

  Felicitari si mult succes ,Maya !

  • 101 trandafiri, de 101 ori te iubesc spus printr-un buchet de flori.Mulțumesc, Sorin Pentru trecere.

 3. Se simte ca traiesti ce asterni pe hartie si orice cuvant este strecurat prin labirintul inima – suflet si ne transmite o vibratie ce ne face partasi la emotiile tale.
  Sunt incantat ca pot gasi un complice de incredere in “Livrare flori – Bucuresti”.
  gg

  • Mulțumesc, gg! Mi-ai lipsit o vreme, dar știu că motivat. Avem și noi acum de unde sa trimitem flori atâtor rude pe care le avem in București.

  • Lacrimi de durere, lacrimi de fericire.Stii, m-am gândit la tine ieri, de ziua ta. Mi-ar fi placut să am adresa ta, să -ți pot trimite un buchet de flori prin LivrareFloriBucuresti.ro. Persoanelor dragi le poți spune în orice zi La mulți ani! Poate -mi lași în mesaj privat adresa.

 4. Pingback: SuperBlog | Proba 10. Buchete surpriză! Flori livrate acasă sau la birou!

Leave a Reply