Ziua sufletelor albastre

2

Azi, mai mult ca oricând, am sufletul albastru. Albastru curat, limpede, pur, așa cum îl au copiii. Toți copiii au sufletul curat, dar în mod deosebit  îl au copiii speciali,  ce trăiesc în lumea lor albastră, de multe ori neînțeleasă de mulți, înțeleasă de ei, de părinții lor, de toți cei ce-i ajută pentru a se face înțeleși.

Astăzi este ziua lor, ziua autismului. Pentru ei, pentru părinții lor, pentru toți cărora le pasă și fac ceva pentru acești copii, azi mi-am îmbrăcat sufletul în albastru, lăsând să zboare pe un cer cuvinte zeci și mii de gânduri, și ele albastre, prin care să-mi arat solidaritatea  cu acești copii speciali și cu părinții lor minunați, adevărați martiri devotați.

Dacă vă pasă, purtați azi un mic însemn albastru. Gândul vostru bun îi va ajuta să meargă cu încredere mai departe.

La mulți ani, copii cu suflete albastre! La mulți ani, părinți de copii speciali!

a32 aprilie a fost  stabilită  Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului de către Organizaţia Naţiunilor Unite, în urmă cu 6 ani. În toată lumea, în jurul acestei date, organizaţiile care promovează cauza persoanelor cu autism desfăşoara acţiuni menite să atragă atenţia asupra problematicii autismului. În România, Federaţia pentru Drepturi şi Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autist (FEDRA) organizează o serie de manifestări şi evenimente, atât în Bucureşti, cât şi în ţară, cu scopul de a creşte gradul de conştientizare a publicului asupra autismului, dar şi de a atrage atenţia autorităţilor asupra nevoilor comunităţii persoanelor cu autism din România”.

surs[ foto- APCA-GALAȚI

3 thoughts on “Ziua sufletelor albastre

    • Multumesc, Vali Crintea!E bine sa ne aducem aminte mereu de ei, nu numai de ziua lor.

Leave a Reply