Ziaru’ lu’ Buni

 

Buni Raluca si intelepciunea ei

Buni Raluca este cea mai tanara si frumoasa Buni pe care am avut fericirea sa o cunosc.Ca o adevarata bunica,  este tareee înțeleaptă, calitate însoțită de un umor fin si acid, așa cum stă bine unui om inteligent ce s-a nascut cu menirea de a educa generații de copii…si de oameni mari.

Aceasta  sectiune a blogului meu este dedicata ei, buni Raluca Cișmaru neavand blog,doar pagina de fb.

Chiar daca a trecut euforia controversatului referendum, prima postare din aceasta categorie va fi despre el.

43666468_10157146350697923_7071424504789991424_n

“Imi pare rau ca nu scriu la vreun ziar. Mi-ar fi placut sa fiu ziarist. Bine, in niciun caz pe la ziarele astea de pe la noi, care toate, dar toate, dar absolut toate (am zis ca toate? ) sunt la cheremul unuia sau altuia. Asa ca….imi fac ziar. Ui aci, pe loc! :)

ZIARU’ LU’ BUNI
Motto: Manca-v-ar lupchii! :)

Editorial si unic articol: Despre BOR
Azi de dimineata, umbland eu pe campurile patriei, ca la noi pe camp, cand se moaie asfaltul, apai se fac gropi adanci….ca noi n-avem drum asfaltat. Adica avem, da’ e mic saracu’, nu incapem pe el….dar sa nu divagam! Phii….is ziarist de un minut, si deja bat campii!
Sa reluam: umbland eu asa si ascultand Rock FM (moment publicitar: ascultati Morning Glory: Morning Glory, Morning Glory, moastele si sfintisorii!!!! ), zice omu’ la microfon de un popa care, in nemernicia lui, s-a gandit, cu mintea-i putina, da no, atata i-o dat Al de Sus, ca cei care nu au fost la referendumu’ vetii tra’ sa fie excomunicati! Buuuun! Deci 80% din populatia tarii…AFARA!!!!! Si aici m-o izbit realitatea: Biserica este condusa de niste foaaaaaaaarte prosti manageri! Da’ prosti! Asa de prosti, incat isi boicoteaza singuri afacerea. Cum? Pai sa va explice buni: nu isi stapanesc oamenii, nu-i cheama la o sedinta sa le spuna cele ce urmeaza: 
“BAAAAAAAA! Voi sunteti preoti, voi trebuie sa propovaduiti binele, lasati dracu’ exemplele tampite din Biblie, ca aia e expirata de mult, propovaduiti bunul simt, propovaduiti credinta in ceva superior noua, oamenilor, in BUN SIMT! Lasati dracului politica in biserici!!!!!!!!!!”(dracu fiind o parte componenta a credintei, deci exista, deci putem zice despre el). Creati-va slujbe care sa insemne ceva, lasati exemplele date de evrei, aia se aplica acolo la ei, asa cum portocalele nu ne ajuta pe noi la nimic, ca nu-s de la noi. Nu mai folositi istoria unui popor ca sa “educati” un altul. Ce daca se practica de sute de ani? Ce daca? Adaptati-va! Toate se schimba pe lumea asta…numa’ voi ramaneti blocati in niste dogme depasite tot de atunci, de sute de ani! SUNTETI PREOTI, NU POLITICIENI, NU PARTE A VREUNEI ASOCIATII, NU SLUGI!!!!!!!”
Da’ zice careva ceva? Nooooooo! Preafericitul e asa de ocupat sa fie fericit, de n-are timp sa vada ca isi dinamiteaza singur soclul, ca permite tuturor cretinitlor sa vomite toate tampeniile, ca se transforma in popi si isi pierd calitatea de preoti.
Biserica aia stramoseasca ar trebui sa ne aduca liniste. Sa ne adune ca sa ne reculegem. Sa propovaduiasca pacea, linistea, intelegerea, nu saracia, aia e o tampenie mai mare ca toate, ci cumpatarea, bunul simt, munca, harnicia, autoajutorarea, valori adevarate……. Bat campii, nu? V-am zis eu la inceput ca bat campii!
Deci, draga BOR, daca nu mai vrei sa se arunce cu mizerii in tine, incearca sa nu le mai produci. Ca nu stiu de ce, am impresia, de fapt certitudinea, ca au efect de bumerang. Si, apropo de excomunicare, da-i afara pe toti aia care si-au dogmatizat creierul! Pe toti nebunii pe care ii ai in sanu-ti! Si o sa vezi ca reactia populatiei EDUCATE o sa fie alta. Aia pe care vrei tu sa ii excomunici, au asa un miserupism ca vrei tu sa nu-i mai primesti la san, de nu-i adevarat! Aia oricum nu -s practicanti. E ca si cum mi-ai lua mie oja! :)))) Accepta ca nu toti trebuie sa fie de acord cu tine. Accepta ca fiecare om crede in ceva, da’ nu e musai sa iti creada popii! Fii de treaba! Fii cool! Fii din epoca asta!
Cu drag, 
Buni”

Raluca Cismaru – 10 octombrie 2018

 

 

One thought on “Ziaru’ lu’ Buni

Leave a Reply