Un robot și-o roboțică înving timpul, fără frică

293866_332041376853320_263659568_nSunt aproape zece ani de când mi-am cumpărat un ajutor de nădejde, un robot. Nu din acela care piuie și căruia i se aprind beculețele ca în Războiul stelelor, deși pot spune că și eu duc un fel de război cu mai mulți dușmani cum este, poate în primul rând, timpul.

Timpul ăsta care nu-ți ajunge niciodată să termini tot ceea ce ai de făcut într-o zi, care te aleargă lăsându-te fără vlagă, mai ales atunci când nu ai ajutoare de nădejde.

Da, spuneam că am un robot de bucătărie, Philips, care muncește de un deceniu pentru mine și nu se dă învins, chiar dacă mai scârțâie uneori, numai că  a venit vremea să mă lipsesc de el.

Nu, nu mi-au crescut încă zece mâini, nici ziua nu s-a făcut de 48 de ore și nici nu m-am hotărât să mă întorc pe vremea bunicii, perioadă pe care am iubit-o nespus de mult.

A îmbătrânit și el, recunosc, un pic fizic și mai mult moral pentru că îmi este foarte clar că e depășit de vremuri ca și mine, ce mă zbat între imprevizibilul zilei de azi și cel al zilei de mâine…

12299697_1745076142371348_557034209_o

poza personala

Mă uit la Philips-ul meu de câteva minute și am senzația că are ochi, niște ochi umezi cu care mă privește ca un cățel bătut, știind că în curând altcineva îi va lua locul.

Nu am ce face, nu pot trăi fără ajutorul unui robot, oricât de roboțică aș fi eu, mai ales acum când  tehnologia Philips a evoluat, aducând pe piață modele noi care au multe plusuri în ceea ce privește eficiența de care eu astăzi am mare nevoie. Timpul, fir-ar el să fie!  Am nevoie să-l înving. Vreau să stau cât mai mult cu mama, vreau să stau și cu mine puțin. Doar eu cu mine, rătăcind printre cuvinte.

Of, dragul meu Philips! Tu nu vezi că nu-mi ajunge timpul pentru câte am de făcut! Serviciu, aprovizionare, curățenie, spălat, mâncare. Înainte mă ajutați voi, tu și mama, dar acum ați îmbătrânit amândoi și trebuie să le fac eu pe toate.

Nu te-aș fi schimbat nici acum, dar mama, draga de ea, are nevoie de îngrijiri speciale. Știi tu de ce, că doar am vorbit cu tine de-atâtea ori în acești zece ani de când te am și de aceea am nevoie de ajutoare noi. Chiar nu mă pot descurca fără un ajutor de nădejde, măcar în bucătărie dacă în rest nu are cine să mă ajute.

Spune-mi tu, bătrâne! Poți să frămânți tu niște aluat din care să iasă pâinea aia pufoasă care mamei îi place atât de mult, aducându-i aminte de vremurile bune, când era în putere? Poți tu să macini miezul de nucă pentru sarailii, dulcele ei preferat sau să faci praf scorțișoara ce-i place presărată peste orezul cu lapte? Nu te mai întreb de sucurile din fructe, de pasat și feliat legume, de măcinat cafea, de făcut înghețată. Nu poți, dragul meu, nu ai fost programat pentru așa ceva!

Nu vreau să te simți umilit. Prietenii, la fel ca și părinții, trebuie tratați cu drag, cu respect și atunci când nu te mai pot ajuta. Uite, ca să treci mai ușor peste despărțirea noastră, aduc în locul tău tot unul din familia ta, un robot de bucătărie Philips Avance Collection care poate face tot ce nu poți tu să faci.

philipshr7776901

Îl iau pe el pentru că mi-a făcut cu ochiul de Black Friday în magazinul MarketOnline.ro când au fost atâtea oferte electrocasnice, încât nu mai știam la ce să mă opresc, oferte care mi-au luat ochii prin diversitate și prin prețurile imbatabile.

Îl mai iau și pentru că știu deja despre calitatea produselor Philips. Nu degeaba este lider de piață în domeniul electrocasnicelor, atenția deosebită pe care o acordă clientului fiind vizibilă în caracteristicile pe care le au produsele oferite de această marcă de renume, produse de mare clasă, performante și inovatoare, fiabile și rezistente.

Noul meu robot de bucătărie Philips Avance Collection va fi arma mea imbatabilă în lupta cu timpul. El va fi aliatul meu de nădejde ce mă va ajuta să-i îndeplinesc mamei orice dorință culinară, dându-mi un răgaz mai lung de stat cu ea, ba chiar lăsându-mi timp pentru a mai scrie câteva versuri, pasiune de care am cam uitat în ultimul timp.

Nu-i așa că nu mai ești supărat? Uite, scriu și o poezie, numai să nu pleci supărat de la mine, că nu te arunc la gunoi, ci te voi dărui unui necăjit.

De-ai nevoie de ajutor
Să-nvingi timpul mai ușor,
Ia-ți de zor ca aliat
Un robot Philips dotat,
Să te-ajute peste tot,
Făcând tot cu măiestrie.
Dulciuri de bucătărie,
Sosuri, cremă și aluat,
Supă, suc, frișcă pufoasă,
Chiar și pâinea cea de casă
El o ia la frământat.
Rade, toacă, mărunțește,
Lumea-ntreagă mulțumește.
Philips, Master Chef în toate,
Fără el chiar nu se poate.

phillips-300x178

Articol scris pentru SuperBlog 2015.

 

 

 

 

11 thoughts on “Un robot și-o roboțică înving timpul, fără frică

 1. mare lucru si cu roboteii astia,Maya! Ai mare dreptate…rade,toaca,marunteste si de efort ne scuteste.Na,ca s-a luat…rima.

 2. Problema robotilor este ca si a oamenilor.
  Mereu imbatranesc si mereu apar altii !
  Nu stiu cum sa spun?
  Frumoase versuri in reclama sau frumoasa reclama in versuri ?

 3. Cred ca robotelul tau de bucatarie nu e pra suparat cind stie ca va ajuta pe altcineva si in locul lui il vei aduce pe nepotul lui mai performant. Stie si el cita nevoie e de ajutor in zilele noastre si cit de pretios e timpul asta;) Ca de obicei mi-a placut mult. Si cind va fi sa fie si eu voi lua tot un robot marca Phillips.Performanta pentru mine, inseamna Phillips.

 4. Am ceva electronice de cumpărat, la Philips m-am orientat, concluzii datorate ţie: Philips – calitate, Maya Călin – măiestrie.

 5. Pingback: SuperBlog | Proba 23. Tehnologia Philips, la picioarele tale

Leave a Reply