tocmai.ro te ajută să-ți lansezi propria afacere.

homepage-logo

Pe mine tocmai m-a ajutat. Am făcut cea mai bună afacere din ultimul timp. Ajutată de tocmai.ro.
De fapt am făcut două afaceri în același timp. Pentru mine am câștigat bucuria lucrului bine făcut, iar pe fiica mea am ajutat-o să pornească propria afacere.

De mult își dorea ea să aibă un rost, să fie independentă, să nu mai depindă de banii mei, care oricum nu ajung niciodată.

M-am gândit zile și nopți de-a rândul cum o pot ajuta să plece pe propriul drum, iar ideea mi-a venit într-o zi, la mine la serviciu, văzând ce fac unii de la o firmă de evenimente.

Trebuiau să aranjeze restaurantul pentru un botez. Au venit cu niște huse pentru scaune, niște eșarfe de mătase, câteva fețe de masă din satin, au umplut niște baloane cu heliu, au aranjat sala și au plecat. Nu știu dacă a durat o oră ce au făcut, dar știu că au plecat cu câteva sute de lei în buzunar.

În tot acest timp, Lavina, fata mea, a privit totul cu interes, dându-le mici sugestii, ba chiar ajutându-i să-și ducă treaba la bun sfârșit, spunându-mi că ar putea face și ea așa ceva, chiar mai bine dacă ar avea ce-i trebuie. Acela a fost momentul în care am înțeles că pot face ceva pentru copilul meu. Trebuia să aibă propria afacere.

Lucrând în domeniu, știu că orice afacere începe cu un capital, așa că am pus mâna pe creion și am început să fac socoteli pentru necesarul de pornire, rezultându-mi într-un final suma de 400 lei ce ar fi fost necesară pentru cumpărat huse de scaune, eșarfe, fețe de masă.

Erau bani puțini pentru a începe, dar mulți pentru mine, însemnând jumătate din salariul meu, jumătate din ce trebuia să dau pentru chirie. Nu prea știam de unde voi face rost de bani, tot ce știam era că nu trebuia să renunț la idee.

Aș fi apelat la colegi, la neamuri, la vecini, numai că nu vroiam ca fata să plece la drum cu bani de împrumut. Ideea salvatoare a venit tot de la ea, propunându-mi să intrăm pe tocmai.ro, pentru a găsi materiale mai ieftine.

Atunci am știut cum trebuie să fac rost de bani, simplu și rapid. Până la cumpărat de materiale, trebuie să vând ceva pe tocmai.ro. Am știu și ce. Un congelator cu cinci sertare pe care-l țineam drept mobilă și un televizor. Le-am pus pe amândouă la vânzare pentru suma de 405 lei.

Am realizat că am luat cea mai bună decizie apelând la tocmai ro, pentru că nu a durat prea mult și am început să primesc apeluri și mesaje de la clienți interesați.

Acum chiar că puteam merge mai departe, căutând tot la ei ce avem nevoie pentru start. De pe acest anunț am cumpărat:
• Huse din mătase pentru scaune   40 buc x 5,00 lei = 200 lei
• Eșarfe din mătase diverse culori  40 buc x 1,50 lei  =  60 lei
• Fustă masă din satin alb, mire       1 buc x 80,00 lei = 80 lei
• Voal pentru orga de lumini              1 buc x 50,00 lei = 50 lei
• Eșarfe din satin lățime 50/2             5 buc x 2,00 lei = 10 lei
………………
Total = 400 lei

Mi-au mai rămas 5,00 lei, bani pe care i-am pus special în plus la preț, pentru că pe aceștia îi voi da Laviniei de saftea la prima comandă de decorare a unui eveniment.

Până atunci o pun să facă practică, legând și dezlegând fundițe la scaune și să-și facă reclamă pe Facebook la afacerea ei, iar eu încep să fac un inventar al bunurilor din casă ce nu-mi mai trebuiesc, că de, într-o viață de om se adună ce vrei și ce nu vrei.

Nu se știe ce investiție o să mai facem pe viitor. Bine că știu la cine să apelez atunci când rămân în pană de bani. Mulțumesc, tocmai.ro pentru tot!

17 thoughts on “tocmai.ro te ajută să-ți lansezi propria afacere.

  1. Wow, ce fata mare ai!! Si ai avut o supoer buna ideea de afacere. Nu are moarte treaba asta cu decoratiunile pentru evenimente, oamenii se casatoresc si fac copii mereu.

  2. Frumoasă……este, harnică……nici nu mai vorbim, are o mămicuţă……să o ţină Dumnezeu sănătoasă…..nu mai trebuie decât clientul. Cred că o să mă însor şi o să fiu şi eu clientul Laviniei.
    Vă doresc succes şi spor la bani!

Leave a Reply