Scrisoare pentru Moș Crăciun

poza_468_1

Dragă Moș Crăciun,

Știu că te-ai obișnuit cu mine să-ți scriu în fiecare an câte-o scrisoare, ba îmi închipui că știi și cam ce vreau, numai că vei fi surprins să afli că anul acesta nu cer nimic pentru mine, nici pentru ai mei.

Du moșule la cei ce nu au chiar deloc, la cei ce au nevoie, la cei ce mai cred și mai speră că vor primi răspuns la ruga lor de fiecare zi!

Sunt mulți moșule, sunt tăcuți și prea puțini știuți, trăind în lumea lor, încercând să înțeleagă lumea noastră plină de materialism, lipsită adesea de sentiment, lumea noastră în care distanța dintre oameni crește din ce în ce mai mult, lumea asta în care ne aducem aminte să fim buni doar când în aer, peste oraș, se răspândește un nou suflu de sărbătoare, doar atunci când ascultând colinde despre o stea adusă de magi pe pământ, vestind nașterea de prunc sfânt ne dăm seama că trebuie să fim calzi și mărinimoși.

Nu cer nimic moșule pentru mine, mi-ai tot adus ani de-a rândul tot ce am cerut. Anul acesta du la alții, du la toți cei ce-și vor pune visele într-o cutie de scrisori din țara speranțelor, însă de data asta cere și tu ceva de la fiecare, nu pentru mine, nici pentru tine, ci pentru acele suflete de care ți-am scris mai sus.

Te rog, te rog, cere-le să-ți dăruiască la schimb cinci minute din viața lor pentru a ajuta copiii cu nevoi speciale pentru care Asociatia de Sprijin pentru Parinti si Copiii cu Autism din Galați au inițiat un proiect înscris pe TE IMPLICI. Ro.!!!

Prin acest proiect se dorește “crearea unui sistem de predare-învățare de tip afterschool, adaptat pentru copiii cu autism, folosind mijloacele tehnologiei moderne ( tablă interactiva + softuri speciale) cu ajutorul principiilor terapiei comportamentale aplicate ( ABA), combinând în același timp activități diverse, ce vizează toate ariile de dezvoltare, în vederea creării unui cadru optim pentru creșterea șanselor la integrare școlară și socială a copiilor cu TSA. Prin includerea copiilor cu autism într-un astfel de sistem afterschool zilnic, se va urmări recuperarea și valorificarea la maximum a potențialului copiilor pentru formarea unor comportamente adecvate, astfel încât aceștia să se poată integra cât mai bine în situațiile de la școală și în societate în general, în mod acceptabil și cu minim ajutor”

Știu că vei fi foarte ocupat cu împărțirea darurilor, dar îmi voi ruga toți cunoscuții și necunoscuții să te ajute, să mă ajute. 5 minute nu este mult să acceseze pagina proiectului, să facă un cont, să activeze link-ul primit pe mail și să voteze.

Dragă moșule, am zis că nu cer nimic în plus pentru mine, dar m-am răzgândit. Vreau câteva zâmbete: unul de părinte fericit, unul de mamă cu vis împlinit, unul de copil ocrotit, unul de om ce a dăruit.

Promit să nu mai spun niciodată că lumea este lipsită de sentiment sau că este distanță și răceală între oameni.

Sunt om mare, moșule, dar eu tot mai cred în tine, în oameni, în solidaritate. Nu uita, doar 5 minute sunt necesare pentru a pune aripi unui vis ce trebuie să zboare spre lumină.

În rest, Doamne ajută!

Cu drag

Maria Călin

10 thoughts on “Scrisoare pentru Moș Crăciun

    • Mulțumesc, Sonia!Tu totdeauna ai fost lângă mine.Dumnezeu să=ți răsplătească bunătatea!

Leave a Reply