Salt peste ere

Salterra-150x150

Era saltelei de paie.

 

Prima saltea de care îmi aduc aminte este o saltea umplută… cu paie. Da, paiele acelea ce rămâneau pe câmp după  ce se termina treieratul. Cu saci de iută în mână, ne risipeam pe câmp, adunând cu mâna, cu grebla, paiele rămase rămase în urma combinei. Seara se întorceam acasă obosiți, plini de praf, cu zgârieturi pe mâini și pe picioare. Peste noua saltea, mama punea câteva preșuri de coade, să nu ne mai înțepe paiele ori câte un spin ce se nimerea printre ele. Salteaua aceea mirosea a grâu, a soare, dar și a sărăcie.

 

Era saltelei de lână.

 

Au trecut câțiva ani până ce locul saltelei de paie a fost luat de salteaua umplută cu lână. Nu mai era câmpul, nici grâul, așa că mama  a trebuit să se adapteze din mers. Peste saltea acum era pus un macat înflorat, asortat cuperetarul. Era bună salteaua de lână, nu mai înțepa, ținea și căldură. Era bună pentru iarnă, vara  însă nu se putea dormi pe ea de cald, așa că printre ierni fără foc în soba și veri dormite pe podea, a trecut și era saltelei de lână, mai ales că s-a pus pe seama ei declanșarea unei rinite alergice la toți din casă.  

 

Era saltelei cu arcuri.

 

Din era arcurilor a făcut parte recamierul, care de data asta era acoperit cu o cuvertură plușată de sub care se vedea marginea de dantelă brodată a unui cearșaf alb. În era aceea, recamierul și cuvertura cu păuni erau exponentele de bază ale bunăstării.

Bunăstarea recamierului, însă nu a durat prea mulți ani, arcurile lui fiind sub picioarele noastre și a copiilor din vecini trambulina ce ne ducea până aproape de tavan. Într-un târziu, arcurile recamierului s-au răzbunat pe noi decât le-am chinuit. În fiecare noapte sărea câte unul zbârnâind, dându-ne câte un ghiont ascuțit.

 

Alte era ce au durat puțin au fost era saltelei de burete, era unei renumite saltele fabricate la Mizil, saltele de care s-a ales praful sub picioarele unor “binevoitori”, era seturilor de canapele și fotolii, neapărat două și neapărat extensibile.

 

Era de la Salterra

 

Era de la Salterra este saltul peste era de ieri, de alaltăieri, până azi când pe baza unor studii pentru sănătatea somnului, au reușit să scoată pe piață cele mai bune saltele  pentru sănătatea somnului și a întregului organism.

Adunând elemente din toate erele, Salterra a reuși să iasă pe piață cu saltele cu spumă, cu arcuri, saltele memory foam, saltele antialergice, saltele care reglează temperatura corpului.

perne-pilote-sac-de-dormit

 

În era Salterra, o atenție deosebită s-a acordat saltelelor pentru copii, știind cât de important este somnul în dezvoltarea lor psihomotorie, prin asigurarea unui somn liniștit, igienic, odihnitor. saltea-latex-copii-10cm

Cu atâtea calități recunoscute: practice și deștepte, utile și sănătoase, trainice și frumoase, este un mare păcat să nu vă asigurați, doar cu un click, un salt sănătos în era Salterra, comandând  o saltea  datorită căreia vă veți trezi în fiecare dimineață cu un zâmbet pe față.     

 

 

 

 

One thought on “Salt peste ere

Leave a Reply