Prietenul la nevoie se cunoaște


      Sunt la final de SuperBlog, concursul care timp de 60 de zile m-a scos din circuitul firesc al lucrurilor pe care le făceam atât de meticulos zi de zi. Marele meu câștig a fost experiența, am învățat câte ceva nou despre mine, am avut ocazia să-mi reconsider poziția vis-a-vis de soacră-mea, am mai observat că este necesar să ai ajutoare de nădejde pentru a-ți gestiona timpul, marele rival în maratonul vieții. 
     Spuneam că mi-am reconsiderat poziția față de soacră-mea. Păi merita, săraca, timp de două luni a fost pe post de “săgeată”. Între două fraze, o privire aruncată spre clasament și una în curtea vecinului, numai ce mă auzeai strigând: ”Mama lui, nu te duci până la KFC sa faci ceva de mâncare!” 
       Mai scriam două- trei fraze, vedeam cum timpul îmi suflă în ceafă, trebuind să-l iau pe ăla micu de la grădiniță, tot la Mama lui apelam, în timp ce butonam tastă după tastă, vrând să demonstrez cât de pricepută sunt eu la mașini, brânză și parfumuri.
 
Cu spălatul mi-a fost cel mai ușor. Innex, mașina mea super-inteligentă de la Indesit mi-a fost cel mai de nădejde ajutor. Dacă nu era ea, sigur blocam baia, debaraua, balconul, odaia, de lucruri nespălate, mă trezeam cu Protecția Copilului la ușă și cu citația de divorț în cutia poștală, ba și lipsită de săgeata ajutătoare, Mama lui.

  
Dar, așa, între un punct și-o virgulă, dispăream două secunde, atât cât îmi era necesar să apăs butonul Pușh$Wașh pentru a selecta și porni programul de spălare al ajutoarei mele, bazat pe tehnologia de programare Turbo, putând alege din cele 16 programe-program spălare: mătase şi perdele, program spălare încălțăminte, program sport delicat, program de scos pete, program de scos mirosurile. 
    Aici s-a scos și băiatul lui soacră-mea, ăla de-i soțul meu. Vine foarte des pătat de ulei, mirosind a motorină, de-mi vine să-l bag cu totul în mașină. Cred că ar încăpea în Innex, fiind mașina cu cea mai mare deschidere pentru alimentare. Cât despre timp, păi mai mult durează alegerea programului decât spălatul.
     Pe lângă economia de timp, mai făceam și economie de bani, având clasa de eficiență energetică A+ și-un consum redus de apă, ceea ce o face și prietena mediului, nu numai a mea și a altora.
    Acum, mai spre sfârșitul competiției din SuperBlog, nici măcar de cele câteva minute pentru încărcat mașina nu mai aveam timp.Trebuia să sprintez pentru a ajunge măcar pe locul unde m-a trântit o tanti parfumată cu fundul de clasament de am văzut stele verzi și negru în fața ochilor.

    Tot la Mama lui am apelat, cu oarece teamă, recunosc, știind că-și cam prinde urechile în tot ce ține de tehnică. Dar, surprinzător, la cât este de simplu de utilizat mașina de spălat Innex, s-a descurcat de minune. 
    Mă gândesc, deja, ca la SuperBlogul – ediția de primăvară, nici să nu-mi mai fac probleme.
O să-l rog pe ăl mic să pornească mașina după ce vine de la grădiniță. Nu mai scriu mult despre mașină, vă las un link să citiți mai multe, să vă convingeți singuri de calitatea de excepție.
  
La penultima probă din SuperBlog a trebuit să scriu despre parteneriate, experiențe și avantaje. Am scris eu una, alta, chiar și despre Blogalinițiative, dar zău că îmi vine să scriu tot despre cei de la INDESIT. Ăsta da parteneriat de nota zece, între producător și consumator. 
     Asta-i mașina care m-a lăsat să mă bucur de joacă. Data viitoare îmi cumpăr și una de spălat vasele, tot un Indesit, să am și mai mult timp de bloggerit.

Articol scris pentru Blogalințiative în campania  “Care este soluția ideală pentru time management-ul de acasă”.

9 thoughts on “Prietenul la nevoie se cunoaște

  1. Daca tot ai zis, sa stii ca si pe mine tot tanti aia parfumata m-a enervat, nu pare sa aiba prea multa imaginatie, mai bine ii tranteam un advertorial simplu si stiam o chestie… Sunt de acord, fara masina de spalat nu faceam nici o scofala la SB!

  2. Mult adevar mai zici….Daca nu ai masina de spalat,cuptor cu microunde,aragaz, masina de spalat vase si soacra, mai degraba nu participi la S. B.
    Bun gasit Maria

  3. Pe mine m-a trimis la plimbare tanti cu Luxury! Ce să mai zic! Să i se strice toate maşinile de spălat vase şi să le spele cu mâinile alea luxuryante! Dacă o aveam şi eu pe Mama ei pe lângă mine…

Leave a Reply