Pledoarie pentru medicii tineri!

 

 

12-medici-au-fost-retinuti-de-procurorii-diicot-prejudiciul-produs-de-doctori-este-enorm-322230“Editorial pe saptamana asta. Treaba serioasa, pei atenșăn aici!!!!!

Pledoarie pentru medicii tineri!

Orice om, cand are o defectiune, se duce la medic. Ca s-ar duce la mecanic, da’ nu-i masina. Odata hotararea luata, incepe sa se gandeasca: Unde? La cine? Are asigurare la stat, medicala zic, da’ se cam poate defeca in ea, in cele mai multe cazuri. Se duce si el, defectul zic, unde il lumineaza Dumnezeu si Maicuta Domnului. La privat, mai intreaba in vecini, in neam, in stanga, in dreapta, de un medic bun, unul care sa il scoata din cutia cu benzi. Lumea ii da sfaturi, fiecare il ajuta cum poate, daca poate si daca vrea. Si….cineva, cu cele mai bune intentii, ii spune de unul celebru, medic de medic, profesoru’ vietii…..ce mai, mecanic sef la el in atelier. Sperantele cresc, omul se si vede cu sacii in caruta si..se duce! SI…ajunge! Si….acu’ sa vezi:
De fapt ai ajuns la DUMNEZEU. Chiar la ala din biblie, nu la ala de treaba si cool guy, nuuuuu taica, la ala care numai el stie, numai el exista, numai el detine adevarul suprem. Se uita la tine ca la trenul cu doua clase, vorbeste putin spre deloc, nu iti explica nimic, nu il intereseaza povestea ta, nu vrea sa vada analize, ecografii, nimic. EL STIE! S-a autodotat cu raze X in priviri, numa’ te scaneaza si stie deja la cat e ceasul, ce ai mancat, de ce suferi si…ce ai prin buzunare. Plicul, pe care tu, in speranta ca o sa devii mai om in fata DUMNEZEULUI, i-l dai….il ia…atunci dintr-o data devine un pic atent…da’ ii trece iute. Si uite asa…te duci bou si vii vaca!!! Sau mai bine…te duci taur si vii bou…..ca vii cu ceva lipsa. La fel de defect si de nedumerit cum te-ai dus. Doar ca acum ai si o frustrare…ai da cu parul…da’ te opreste legea.
Si atunci, zic eu….de ce sa nu ma duc la un medic necelebru, tanar, dedicat, ca daca nu era dedicat nu mai era in sistem….cu empatie, cu vorbele la el? Un medic care iti explica ce ai, ca daca erai tu medic, nu era nevoie sa iti explice…un medic tanar care nu a uitat ce a jurat si care stie ca cel din fata lui nu a venit la el de amorul artei sau ca nu are ce face acasa….. Un DOCTOR, cu alte cuvinte. Un ceva, ce marile celebritati au uitat sa fie!
Va rog sa ma contraziceti! Va rog sa imi spuneti ca, in ceea ce priveste DUMNEZEII (mamii lor? ) nu am dreptate!
PS. Nu generalizez. Doar zic…..
CU drag,
Buni”

Raluca Cismaru 18 octombrie 2018

3 thoughts on “Pledoarie pentru medicii tineri!

  1. Maya imi pare rau pentru tine!
    Doctor poate fi oricine in orice! Medic mai putini!
    Poti fi doctor in orice materie!
    Sper sa treci cat mai usor peste aceasta despartire!
    Tin pumnii pentru tine!

Leave a Reply