Mișcarea, pastila sănătății

1621702_471839212916333_1541355766_n

Motto

“Mișcarea poate substitui multe medicamente,dar nici un medicament nu poate substitui mișcarea!”

 

Mi-am dorit dintotdeauna să am doi copii, așa cum își doresc toate mămicile, o fată și un băiat. Dumnezeu mi-a îndeplinit dorința și m-a binecuvântat cu doi copii…două fete. Nu m-am necăjit prea tare că cea de-a doua născută a fost tot fată, pentru că aveam să constat că de fapt doar fizicul era de fetiță, caracterul fiind cert de băiat, și încă ce băiat, năstrușnic și plin de energie. Ce rochițe, ce păpuși, ce șotron sau alte jocuri de fetiță!

Ea era peste tot unde se juca fotbal, cățărată în toți copacii, desfăcând orice jucărie cu șurubelnița, trecând apoi la explorarea cu aceeași șurubelniță a lucrurilor din casă, gen ceasuri, prize, de nu mai știam unde să le mai urc și cu ce să le mai acopăr.

Era previzibil asta, întrucât până și de pe tava de la tăierea moțului, tot șurubelnița fusese unul dintre cele trei lucruri alese.
Astea însă erau nimicuri pe lângă marea ei pasiune pentru tot ce avea roți, tot ce se deplasa. Unde era o capotă ridicată la o mașină, acolo era și ea, băgându-și mânuțele până la cot în vaselină, întrebând sau dând la mână vreo sculă, ca apoi, intrată în casă, să rotească minute în șir de un capac, făcând „vurrrrrrr-vurrrrrrrrr!!!” și „tiiiii-tiiiiiiiii!!!”.

Marea ei bucurie a fost când a primit de la „moșul” prima tricicletă, cu volan, pedale și claxon. Am scăpat o vreme de griji, dar asta nu a durat decât până în anul în care a ajuns pentru prima dată la mare, unde jumătate din sejur, „băiatul meu” și-a petrecut-o dându-se cu kartul cu pedale.

Ce apă, ce plajă, ce mâncare! Nimic nu-i mai trebuia. Cum făcea ochi, nu știa decât o direcție. Pista de mini-karturi. Fisa și tura. Tura și altă tură. „Numai încă una, mami!” era spus cam de douăzeci de ori pe zi. Circul cu kartul a continuat și acasă, așa că am înscris-o la cercul de kart deschis la Casa Pionierului, unde a învățat foarte multe și unde a petrecut mult timp în aer liber, făcând ceea ce-i plăcea, dar mai ales mișcare, activitate ce i-a asigurat o dezvoltare armonioasă, atât fizică cât și psiho-afectivă.

Astăzi, fata mea este o domnișoară șoferiță, frumoasă, dârză și curajoasă, perseverentă și cu stăpânire de sine, cu încredere în forțele proprii, dar mai ales sănătoasă, cel mai bun medicament luat tot timpul în viața ei fiind MIȘCAREA.

În ziua de azi, nu mai este Casa Pionierului, nici cercuri de karting, iar copiii sunt din ce în ce mai greu de dezlipit din fața calculatoarelor și nu sunt încurajați să facă mișcare în aer liber, activitate atât de necesară, ea fiind aceea care asigură buna funcționare a întregului organism, ducând la dezvoltarea oaselor, a articulațiilor, a inimii, a plămânilor, a bunei oxigenări a sângelui. Nu cred că există părinte  care să nu-și dorească un copil armonios dezvoltat, atât fizic cât și mental, un copil ocolit de boli, de obezitate, de stres.

În ajutorul părinților și al copiilor vine acum Karturi-Berg.ro, magazin de karturi cu pedale, biciclete, trambuline, un magazin care îmbinând utilul cu plăcutul, asigură construirea unui viitor sănătos al copiilor.

1003588_471907496242838_1430037769_n

Trebuie să profitați acum să cumpărați un Kart cu pedale 2014, Berg Buzzy sau Kart Profi, Kart Berg pentru întreaga familie, _vyr_360010066_kart-berg-grantour_300

o bicicletă Berg Biki

_vyr_38Berg-Biky-Grey

sau o trambulină Berg, datorită mega-reducerilor care sunt în această perioadă, magazinul oferindu-vă o garanție de doi ani, completă și cu service rapid, piese de schimb, livrare rapidă și posibilitatea returnării produsului în termen de trei zile.

 

_vyr_43trambulina

Este datoria noastră de părinți să îndemnăm și să ne încurajăm copiii să facă mișcare.

Hai, spor la cumpărături! Ne întâlnim în parc. Acum trebuie să alerg după Alexandru, nepoțelul meu care a moștenit pasiunea pentru karturi și mișcare.

logo-v21

sursă imagini –Karturi-Berg.ro

sursă citat-www.Ki-aikido

 

 

11 thoughts on “Mișcarea, pastila sănătății

  1. :)) Ultima oară cănd m-am urcat în kart a fost cam acum vreo 7 ani. Am făcut o întrecere cu fiul meu cel mare care m-a bătut la jumătate de pedală, deh îmi alunecase şlapul şi nici nu prea încăpeam în kart. 😉

  2. asa este, miscarea este foarte importanta pentru un copil. de fapt copilul vine natural, la pachet, cu miscarea. zilele astea sportul pe care il practic este sa alerg dupa copilul ce merge ca o vijelie pe trotineta. bun si pentru mama si ptr copil :).

  3. mami ai uitat sa spui ca de la karturi am trecut la motociclete. Mi-e dor sa incerc unul ca acesta!

  4. Este o mare problemă înlocuirea realităţii “reale” cu cea virtuală de către noi, oamenii, mari sau mici. Trebuie făcut ceva în sensul reîntoarcerii la natură, la mişcare. Ne vedem în parc, Maria!

  5. Miscarea pentru mine a fost un mod de supravieţuire. Am biciclit până mi s-a întunecat în faţa ochilor. Cred ca mi-ar prinde bine un kart…….si sa mă plimb prin parc cu …..prietenii?

  6. Nu am încercat Kart-ul, că nu am avut ocazia,dar cred ca ar fi frumos,măcar o singură dată.Aşa că Maria,ţine-te bine că vin…….şi ia-le premiul.

  7. Pingback: Concursul de blogging “Importanta miscarii in viata copiilor” s-a incheiat | Reteaua de bloguri

Leave a Reply