MediaDOT, Hyper X și-un calculator ce pornește la fix

 

“Orice problemă se poate rezolva dacă există timp şi fonduri suficiente.”- Legea lui Lerman a tehnologiei

   Am găsit citatul de mai sus printre legile lui Murphy, numai că eu nu am fost de acord în totalitate cu el. Păcat că Murphy nu știa de existența unui magazin online creat anume pentru rezolvarea problemelor tehnologice.

Dacă ar fi știut Legea lui Lerman ar fi sunat așa: „Orice problemă tehnologică se rezolvă, chiar dacă nu există timp, apelând la Media DOT și HyperX .

MediaDot este un magazin online nascut din pasiunea pentru IT a catorva entuziasti in ale overclockingului. De aceea, MediaDot incearca sa ofere intotdeauna cele mai bune preturi la toate componentele PC.

logo_mediadot_patrat2

Trăiesc în secolul vitezei, dar asta nu mă face să uit că sunt femeie, întrucât reușesc să mă adaptez din mers la toate provocările la care mă supune acest secol, una dintre ele fiind lipsa de timp.

Recunosc, tehnologia modernă m-a ajutat să am timp suficient pentru viața de zi cu zi, dar mai ales pentru pasiunile mele, cea mai apropiată sufletului meu fiind imortalizarea amintirilor sub formă de fotografii sau înregistrări video.

Azi nu știu cum aș fi putut  realiza adevărate poeme în imagini prin filmulețele făcute de-a lungul timpului cu locurile prin care am trecut în drumețiile prin țară sau evenimentele la care am participat, dacă nu aș fi avut un calculator performant de hyper-putere.

Așa cum pe vremuri mă loveam de anumite deficiențe, printre care cea mai mare era lipsa de suficient spațiu de stocare a fotografiilor și înregistrărilor, în ultimii ani m-am lovit de una și mai gravă: deteriorarea spațiului de stocare, mai precis defectarea, de cele mai multe ori iremediabilă, a hard disk-ului din calculator.

Mă învățasem eu minte să salvez pe discuri optice tot ceea ce voiam să păstrez dar când se întâmplă să crape înainte de a finaliza prelucrarea, atunci ce te faci? Păi, te asiguri ca acest lucru să nu se mai întâmple. Adică treci de la discul magnetic clasic pe SSD, cum am făcut eu după ce mi-a pus capac o pățanie care a făcut să se aleagă praful și pulberea de câteva ore de muncă.

Filmasem prima ninsoare adevărată din decembrie, prin care copiii mei  alergau după fulgii de zăpadă cu gura deschisă, să-i prindă, urmăriți de cățelul Azorel care lătra când la unul când la altul. Filmasem primii bulgări de zăpadă aruncați înspre mine de către odraslele mele zvăpăiate și neastâmpărate… Aceleași odrasle care, în casă, în alianță cu Batman, motanul cel negru cu care executau raiduri și urmăriri prin toate camerele, au reușit să-mi dărâme unitatea PC atunci când mai aveam câteva minute de lucru la clip.

Monitorul s-a făcut imediat albastru, mi-a apărut un mesaj de eroare și am fost sigură că la restart o să aud binecunoscutul și interminabilul țăcănit de hard disk proaspăt crăpat. Ceea ce s-a și întâmplat. Scenele sincronizate cu melodia de pe coloana sonoră, marcajele, efectele, inclusiv filmarea originală descărcată de pe camera digitală s-au dizolvat în neant.

 

Așa s-a dizolvat și ninsoarea de afară, care s-a transformat într-o ploaie gri, rece și mizerabilă.

Nu mai spun că aveam pe hard disk-ul acela și alte filmări, multe fotografii, articole nepublicate pe blogul personal, date la care țineam foarte mult, pierdute definitiv și greu de recuperat chiar și parțial.

Nu era prima oară când mi se întâmpla asta, am mai pățit-o în urmă cu vreo doi ani când făceam curățenie prin casă în ritm de rock’n roll, un playlist antrenant rulat de calculatorul pe care tocmai îl ștergeam de praf și care s-a hotărât să se întindă cu zgomot pe o parte în urma mângâierilor administrate cu cârpa semiumedă. Calcu’-  „zdrang!” și și hard-ul dinăuntru – „zbang!”… și îmi vine în minte bancul acela cu două baloane zburând prin Sahara, când unul întreabă: „ mai poți?” și celălalt răspunde: „mai poc!”…

Uite așa m-am hotărât eu să caut o marcă mai bună sau o protecție, ceva, pentru hard disk, să nu mai moară așa repede la orice „zdrăngăneală”.

Am căutat pe net (bineînțeles că pe smartphone, calcu’ era pe butuci) și am aflat că există pe lumea asta SSD-ul. Adică o unitate de stocare compactă (Solid State Drive) în care nu mai există vreun disc care să se învârtă și nici vreun braț care să citească datele de pe el, nici supraîncălzire ori probleme în viteza de acces a fișierelor care înlocuiesc cu mare succes învechitele și sensibilele hard disk-uri.

Am mai dat un search pe SSD și am ajuns direct pe MediaDOT unde am găsit ce-mi trebuia pentru a nu mai avea parte de pățănii neprevăzute, că nu știi la ce să te mai aștepți de la năzdrăvanii mei.

Astfel am aflat că la MediaDOT există mereu promoții, așa că am căutat, m-am informat și am găsit oferte SSD cu prețuri foarte bune, ba chiar și promoții SSD Kingston de unde mi-am ales un SSD Kingston HyperX FURY 2.5, certificat de ARMO (Asociatia Magazinelor Online din Romania),exact ce-mi trebuia mie, având o memorie de 240GB, suficientă pentru a-mi stoca obiectele pasiunii mele fără teama că le-aș mai putea pierde, ca în trecut.

shfs37a-240g-1

SSD Kingston HyperX FURY 2.5 are interfața este SATA III, dimensiuni: 69.8 x 100.1 x 7 mm, greutate 90 de grame, timpul de bootare foarte scurt, computerul și aplicațiile deschizându-se instant. Are de asemenea viteza maximă de citire și de scriere  de 500 MB/ și o fiabilitatea sporită, menținându-și timp îndelungat parametrii prestabiliți, toate acestea la  cel mai bun raport bun preț-calitate.

Neavând nicio componentă mobilă, șocurile mecanice nu-l mai  afectează ca pe defunctele mele harduri pe care le blestem ori de câte ori bocesc după datele importante pe care le conțineau, duse acum pe apa Sâmbetei, iar dacă este cumva afectat de ceva se rezolvă repede, SSD-ul având termen de garanție de cinci ani.

 

 

XyperX (8 of 11)

 

 

Trecerea pe SSD este ușor de făcut prin kit-uri de upgradare, kit-uri care includ tot ce este nevoia ca sistemul de operare să pornească cu viteză impresionantă.

Rând pe rând, rude, prieteni și colegi, unii mai mult, alții mai puțin pasionați de tot ceea ce ține de IT m-au rugat să îi ajut să treacă pe SSD, majoritatea păstrând amintiri sub formă de biți pe calculatoarele personale. Bineînțeles că le-am recomandat Media DOT și HyperX

Azi sunt foarte liniștită, am computer de elită. Poa’ să ningă, poa’ să plouă, unitatea mea e nouă, poa’ să țopăie motanu’ cu copiii pân’ la anu, să-l facă Hopa Mitică pe PC…nu-mi mai e frică, SSD-ul nu se strică!

11181779_1191560034193379_4769063824927517783_n-768x768

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2016

 

 

 

 

8 thoughts on “MediaDOT, Hyper X și-un calculator ce pornește la fix

 1. Nu te dezminti !
  Ai impletit minunat cerintele tehnice ale unei reclame cu umorul din final !
  Acum ca am aflat atatea despre SSD, nici mie “nu-mi mai e frica” !
  Felicitari si mult succes in continuare, Maya !

 2. Un adevarat dezastru cand se intampla o astfel de nenorocire. Cred ca multi am trecut la un moment dat prin asta. SSD e solutia.

 3. Mi-ai facut-o! Acum voi sta cu gandul la SSD si cu grija ca promotiile la MediaDOT sunt pana la sfarsitul lunii! De ceva timp visez sa-mi inlocuiesc unitatea de disc optic al laptop-ului cu un suport – adaptor pentru un SSD pe care sa instalez Windows-ul. Mai este un pic si vine iepurasul!! Poate-poate! gg

 4. Pingback: SuperBlog | Proba 12. Un PC la puterea HyperX!

 5. SSD e solutia atunci cand pc-ul scartie. Acum , citind stiu asta. Il fac racheta pe al meu pe viitor ca acum saracul e melc. MediaDot va avea un nou client:-)

Leave a Reply