Marius Matache, omul ce aduce primăvara

cover-turneu-568x371

În fiecare zi mă tot uit în calendar, așteptând să vină primăvara asta ce umblă hoinară pe cine știe care meleaguri. Caut semnele ei peste tot, umblând lunea Hai –Hui prin sufletul folkului, sperând să-mi dea Sorin Andrei vreo veste, trecând apoi pe Strada lui Cristian Buică unde sunt convinsă că voi găsi un semn, continui călătoria marțea, când sunt Folktrotter pe malul mării, rugându-l pe Walter Ghicolescu să-mi spună ceva despre ea, că tot este vrăjitor și le știe pe toate, apoi aștept ziua de joi să pot lua Dilegența de Bizanț, condusă de Florin Săsărman, pentru a continua căutarea semnelor vestitoare de primăvară.

Vinerea trec pe Linia de noapte a Mariei Gheorghiu pentru a porni spre locul de unde sunt sigură că aflu tot ce se poate afla despre multașteptata primăvară, ajungând duminica la Gura Humorului, unde Sorin Poclitaru a și decretat deja în emisiunea sa Să dăm folk la case că: Primăvara hoinară va fi adusă legată strâns în corzi de chitară de Marius Matache.

Nici nu putea fi altcineva care s-o găsească decât el,  veșnicul Hoinar,  al cărui zâmbet și cântec au furat tot soarele lumii pentru a-l dărui oamenilor.

În perioada 2 martie-22 martie, Marius Matache face un turneu național în 11 orașe, turneu intitulat Primăvara HOINARĂ, realizat cu sprijinul domeniilor Sâmburești.
.

Concertele ce fac parte din Primăvara HOINARĂ includ atât piese de pe albumul de debut Marius Matache – HOINAR prin Piața Matache dar și de pe noul material discografic la care artistul lucrează și care va apărea în partea a 2-a a acestui an.

2 martie -Teatrul Mignon, București;

6 martie -Restaurant La Taifas, Brașov;

7 martie -Class Cafe, Bistrița;

8 martie –Hanul Greweln, Mediaș;

12 martie -The 80’s Pub, Timișoara;

13 martie -Casa de Cultură Traian Demetrescu, Craiova;

18 martie -Biblioteca Municipală Radu Rosetti, Onești;

19 martie -Restaurant Casa Veche, Roman

20 martie -La Fierărie Pub Boem, Suceava;

21 martie -Casa de Cultură Municipală Gura Humorului;

22 martie – Pub Km 0, Piatra Neamț.

La concertele din Moldova (18-22 martie) Marius Matache îl va avea alături pe Puiu Crețu. Biletele la acest concert s-au pus deja în vânzare, fiind mai ieftine în prima săptămână și mai scumpe în ultima, asta pentru a ști organizatorii din timp pe ce public se bazează când va veni Marius Matache cu Parimăvara HOINARĂ, conform anunțului făcut aseară la Radio ImpactFM Gura Humorului.

M-am uitat cu speranță pe programul turneului, sperând să trăiesc live întâlnirea cu primăvara, dar Galați-ul nu este prins în program. Mi-ar fi plăcut, dar se pare că orașul meu nu prea are trecere printre folkiștii importanți sau pe la impresarii și organizatorii lor, prin urmare nu-mi rămâne decât să-mi continui periplul săptămânal prin muzica folkului, dragostea mea de-o viață, fiind sigură că-l voi găsi acolo pe Marius și a lui Primăvară HOINARĂ.

Succes, Marius Matache și-o primăvară frumoasă, așa ca zâmbetul tău!

Mai multe despre Marius Matache găsiți pe pagina lui oficială de facebook

16 thoughts on “Marius Matache, omul ce aduce primăvara

 1. Marius, sper să ajungă primăvara şi la Galaţi, altfel ai încurcat-o cu Maya, te previn! E urmaşă, pe linie directă, a lui Ştefan cel Mare!

 2. Credeti voi ca eu nu as vrea sa cant la Galati? unde mai pui ca in prima saptamana din aprilie voi sta prin Galati destul de mult timp. Doar ca nu depinde de mine partea cu cantatul. Dar poate ne vedem la un blogmeet macar :)

  • Știu de cine depinde și mai ales…de ce depinde ca să faci un spectacol. Nu-i nimic, tot e bine că ne întâlnim și în aprilie. Atunci sigur va veni primăvara și pe strada mea.

  • Așa vine primăvara, Catinca!Cu muzică, zâmbete,culoare, senin și bucurie. Îți doresc să ai parte de toate astea, ba chiar mai mult!

 3. Din păcate, nici orașul meu nu e pe listă. Dar nu-i nimic, poate vine la Festivalul de Folk.
  Mulțumesc pentru postarea asta! Ți-am mai spus cât de mult iubesc folkul. Eu, de obicei, joia mă “agăţ” de corzi de chitară….

 4. @Poteci de dor de unde esti? Ca sa stiu sa pun presiune pe organizatorii festivalului (daca ii stiu, daca nu, trebuie sa puneti voi presiune sa ma cheme :D)

  • Adicătălea, mă simt discriminată. Ia să pui mata (che) presiune si pe cei din Galați! Adică, ce, noi nu avem nevoie de muzică bună?

   • Oamenii de la Sibiu cred ca nu au auzit nici de ForeverFolk (e site-ul meu), singurul portal de muzica folk din Romania, pentru ca nu am primit nici macar un comunicat/afis vreodata. Sibiul e o mare tristete pentru mine, am incercat de nenumarate ori sa cant acolo, dar…..cine stie, intr-o zi, poate se mai schimba lucrurile. Uite, la Medias merg de 2-3 ori pe an, nu cred ca la Sibiu nu exista oameni interesati.

 5. Pingback: Castigatori campanie "Marius Matache si turneul national Primavara HOINARa" - Blogal Initiative

Leave a Reply