Litoralul cu minus

Anul acesta am ajuns, după mult timp, pe litoralul românesc și nu oriunde, ci la Mamaia. Nu aș putea spune că am găsit ceva plusuri față de altă dată, față de de alte destinații. Minusuri peste tot, de la parcare până la plecare.

Minus pe scurt – hotel de patru stele care cu indulgență ar merita două, mizerie pe plajă de nedescris, apă cu alge, coșuri de gunoi foarte rare sau inexistente în unele locuri, lipsă dușuri și toalete ecologice,  poluare sonică cu “Ia nămoulul!, “Ia porumbelul!”, “pufuleți proaspeți direct de la farbică”, mârlani de toate națiile, cururi goale prin magazine, burți dezgolite  la  terase și restaurante,  plajă fără umbrele, fără sezlonguri,  kitch-uri de toate felurile și-n toate locurile, terase aglomerate cu “super-vânzătoare”  ce puneau gramajul din ochi, alei nemăturate, buruieni de pe vremea lui Ștefan cel Mare, prețuri obeze,  mai ales la fructe, sucuri colorate cu tempera, muzică poluantă, amestecată, necivilizație și prost gust, nu mai spun cum arăta satul de vacanță, care te îndeamnă la orice, numai la vacanță, nu!

Ar mai fi multe, dar mă opresc aici, nu înainte de a vă arăta  un cocktail de  36 roni și-o limonadă de 17… de, gheața e scumpă vara!20750915_2006692176209742_673290415_n  Unde e locul? Nu vă spun, pentru că și antireclama e un fel de reclamă.Totuși, vă voi da coordonatele… oriunde pe litoralul românesc, loc în care cu siguranță nu voi mai ajunge prea curând.Cu banii dați pe sejur, plecam lejer două săptămâni la greci sau una la bulgari, de unde veneam cu plusuri de amintiri frumoase.

Vă rog să mă contraziceți, dacă puteți!

4 thoughts on “Litoralul cu minus

  1. D’aia nu merg eu la mare. Prefer muntele, unde încă mai găsești locuri atât de puțin vizitate încât par… virgine. Chiar am fost de curând într-un loc unde, deși era o mică pancartă ce te ruga să-ți iei gunoiul cu tine, semn că civilizația trecuse pe acolo, am găsit poiana perfect curată, doar cu două vetre de foc, alcătuite după toate regulile muntelui. Mi-a fost drag să adast acolo, mai ales că am găsit si câteva boabe de zmeură parfumată.

  2. mno, acum știi de ce prefer eu (ca tot mai mulți) … grecia. poate că este mai departe dar este la ani lumină cât privește calitatea și prețurile.

  3. Enter your comment here…Daaaa, ai mare dreptate……
    Încearca hotelul Littos Beach din Insula Creta. E super zona şi tot ce este acolo.
    Respectul fata de client este super.

Leave a Reply