Frunza-n toamna tarzie

Photobucket
Ploua …ploua afara cu frunze. Ma gandesc ca si frunza a fost iubita copacului, dar timpul iubirii a trecut. A venit timpul renuntarii, nu mai e caldura de-atunci,din vara iubirii. Acum e frig si frunza inghetata se desprinde asemenea regretelor… dureros. Uneori si eu ma simt asemenea unei frunze dintro toamna tarzie. In plutirea mea inapoi spre pamant visez o palma calda sa-mi fie popas, sa ma poarte spre buze si c-un sarut patimas sa-mi mai amane putin timpul caderii.

One thought on “Frunza-n toamna tarzie

 1. Câteodata, mai e si toamna….

  “…atunci cand simt ca se apropie Septembrie, ma intreb daca a venit toamna. Niciodata nu raspund. Este un pact intre mine si ea (toamna). Suntem la fel in multe privinte. Credem ca ce este frumos trebuie trait, simtit. Cine vrea sa vada, va vedea. Cine vrea sa traiasca, va trai. Nu trebuie sa strigi si sa le arati tututror cat de frumos si cat de bine este. Pactul se face cu tine, intelegerea este intre tine si toamna. Nu ai ce explica si ce arata, nu poti sa te exteriorizezi pentru ca nu toti pot intelege. Si in plus, oricum pe toamna nu o intereseaza acest aspect. Daca esti un om al toamnei, vei simti atunci cand vine, te vei bucura de ea si o vei regreta atunci cand va pleca.(…)
  Poate pentru ca este anotimpul linistii.
  Pentru ca nu ti se vad urmele pasilor pe covorul de frunze. Pentru ca este atmosfera curata si clara. Pentru ca apreciezi ultimile raze`de soare inainte de venirea iernii.
  Si stii ce? Exista frunze verzi care primesc toate cele 4 anotimpuri cu aceeasi deschidere catre viata. Ele au un pact cu toamna. Iubesc anotimpul acesta atat de mult incat toamna nu le va colora si nu le va distruge niciodata.”
  ( Dorian Lungu )

Leave a Reply