Freon-Auto.com, firmă de folos pentru un aer sănătos

FreonAuto-768x362

Doamne, ce repede mai trece timpul! Parcă ieri făceam curățenia de Crăciun și uite că azi trebuie să mă pregătesc pentru curățenia de primăvară.

Cam greu pentru mine să-mi curăț în profunzime casele și să le ofer un aer proaspăt, primăvăratic. Am spus bine „casele”, pentru că și mașina e tot casa mea, că doar în ea îmi petrec jumătate de zi, ea fiind de toate – mijloc de transport, mașină de aprovizionare, taxi, mașină familială, ba chiar a fost și… maternitate de pisici, acolo venind pe lume, între radiator și motor, Ford și Gold, doi motănei, unul alb și unul galben, pentru care a trebuit să aduc un băiat de la service să-i scoată, băiat ce aveam să-l pomenesc cândva, la un drum lung.

Dar, să revenim la curățenia de primăvară. Nu ar fi atât de greu, chiar mi-ar plăcea, dacă nu m-aș confrunta cu o acută lipsă de timp, prin urmare trebuie și de data aceasta să mă orientez din timp spre niște ajutoare, că doar de aceea s-au înființat agențiile prestatoare de servicii.

Chem o firmă de curățenie pentru acasă, mașina o duc la spălătorie pentru interior -exterior, curățenia în profunzime lăsând-o în seama celor de la Freon-Auto.com, firmă cu peste 10 ani experiență în servicii de climatizare, încărcare freon auto și igienizare instalații de aer condiționat.

Când spun curățenie în profunzime mă refer la revizia instalației de climatizare auto și reîncărcarea ei cu freon, pentru că nu vreau să mai pățesc cum am pățit acum doi ani, când drumul până la București mi-a fost un calvar din cauza aerului condiționat, calvar rezolvat prompt în 20-30 minute de către specialiștii cu adevărat profesioniști de la Freon – Auto București.

I-am cunoscut la început de vară, acum doi ani, când am plecat cu tot cu cățel și purcel la o nuntă în București, drum pe care l-am făcut în patru ore, în loc de două ore și jumătate, trebuind să opresc prin parcări, la o farmacie, la un Petrom, din cauza unui miros insuportabil căruia nu-i dădeam de sursă.

stock-photo-woman-driver-sneezing-in-the-car-sick-woman-driver-196194656

Prima dată am crezut, scuzați expresia, că a tras soacră-mea vreuna, că i se întâmpla cam des pe acasă. Văzându-mi privirea acuzatoare, imediat s-a oțârât, zicându-mi: „Eu, nu, poate ăl mic!”

Prima oprire, în cea mai apropiată parcare, control la pampers-ul lui ăl mic. Nimic! Plecăm mai departe, însoțiți de același miros greu și de strănutul soacră-mii, care este alergică de felul ei, la mine și la mucegai.

Oprirea în Buzău la farmacie, după Aerius, a mai schimbat puțin aerul din habitaclul Fordului meu, aer care după câțiva kilometri a devenit insuportabil. Să merg cu geamul deschis nu puteam, că se făcea curent, așa că am oprit la un Petrom, de unde am luat un odorizant auto cu aromă de brad. De data asta s-a răzbunat soacra-mea pe mine spunând, așa, ca pentru ea: „ S-a rezolvat, miroase a rahați calzi printre brazi.” Recunosc, cam avea dreptate!

Altă parcare, altă oprire, altă aerisire, batiste la nas și din nou la drum până când, evitând o pisică, am avut o mare revelație. Asta era! Sigur că Ford și Gold au mai avut un frate care era decedat mortal pe undeva, pe sub capotă, pe care băiatul de la service nu l-a văzut, astfel nu se explică mirosul din mașină și strănutul soacră-mii, care-i alergică și la părul de pisică, nu numai la mucegai. Mama lui de băiat, că mi-a luat o pălărie de bani și nici treabă bună nu a făcut!

Oprire la margine de drum. Soț pe sub mașină, în costumul lui de mâncat friptură, eu pe sub capota ridicată, cu ochii după mâțul decedat. Rezultat zero! Ba nu! O porție de aer curat, soț nervos că și-a prăfuit costumul cel bun, eu cu niște vaselină pe sub unghiile proaspăt lăcuite, plus un telefon care suna de zor, că intraseră neamurile în panică, gândind că se termină nunta până ajungem noi.

Aici a intrat în poveste mirele, care auzind ce bai mare avem, m-a supus unui tir de întrebări: dacă am pornit aerul condiționat, când l-am curățat ultima dată, dacă are freon suficient, când am schimbat filtrul de polen, uleiul, ce marcă este mașina, model și an de fabricație.

igienizare

Nu știam la ce-i folosește, dar am aflat în momentul când am oprit în dreptul casei. Acolo mă aștepta mirele-n persoană și… o unitate mobilă de la Freon-Auto.com. Imediat mașina a fost luată în primire de expertul auto, care folosind o aparatură performantă mi-a rezolvat problema în doi timpi și trei mișcări, făcând o diagnoză a instalației de climatizare,  măsurând cantitatea de freon auto necesară funcționării la parametrii normali a aerului condiționat auto, apoi o revizie completă a instalației de aer condiționat din mașină, procedură ce a avut ca rezultat atât eliminarea acelor mirosuri din mașină care ne-au sufocat tot drumul, cât și a bacteriilor și a mucegaiului care provocau crizele de astm ale soacrei mele.

freon-auto-5

Până mi-am revenit, respirând cu nesaț aerul curat, am urmărit tot ce au făcut băieții: întâi au verificat pe un aparat ce tip de freon, ce calitate și ce cantitate de agent frigorific sunt necesare pentru marca Ford, model Focus Ghia, apoi cu o aparatură semiautomată au extras freonul și uleiul uzat din instalația de aer condiționat, a urmat procedura de vidare a instalației, pentru a vedea dacă nu sunt pierderi, urmate apoi de reîncărcarea cu freon R134a și completarea uleiului.

freon-auto-12

 

După efectuarea testelor de funcționare au trecut la curățarea și igienizarea aerului condiționat, introducând un agent de tip aerosol, având rolul de a curăța toate componentele sistemului de climatizare, vaporizatorul, filtrele, conductele și gurile de ventilație existente în interiorul habitaclului, reziduul amplasat în instalație împiedicând o vreme dezvoltarea bacteriilor și a sporilor de mucegai.

freon-auto-11

 

Asta a fost tot. Ba nu! A mai fost ceva. Prețul fără concurență. Nu o să vă vină să credeți, dar în Galați m-a costat mai mult scoaterea lui Ford și Gold din spatele radiatorului decât curățarea instalației de aer condiționat.

Să mai spună cineva că prețurile din capitală sunt mari la servicii! Freon-Auto București îi va contrazice, oferindu-le servicii de calitate, sub prețul pieței, deplasându-se la domiciliu sau la locul de muncă al solicitantului.

 

Acum plec din nou la București. De data asta mergem la botez și știu că nu vom avea nicio problemă pe drum, pentru că au făcut treabă bună băieții de la Freon-Auto.

Îmi și fac programare înainte de a pleca, pentru că au trecut doi ani de la ultima revizie făcută de ei, prind și reducerea de la 139 la 95 de lei, aduc și primăvara în mașina mea. Mă va ajuta echipa mobilă profesionistă de pe  www.freon-auto.com.

Cel puțin pentru doi ani voi respira aer sănătos, atât eu cât și familia mea. Cine știe, poate între timp își deschid și niște reprezentanțe prin țară. Eu le urez succes pentru că tare sunt meseriași, făcând treaba repede, ieftin și bine!

Vă las numărul lor de telefon, 0743.22.67.24! Poate, vreodată, veți avea și voi nevoie de aer proaspăt și sănătos în mașina voastră.

 

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2016

11 thoughts on “Freon-Auto.com, firmă de folos pentru un aer sănătos

  1. Eu am o țeavă spartă la Sanderuța și pierde freon. M-am trezit cu problema tocmai la sfârșitul verii trecute. Am lăsat-o așa și am hotărât că voi rezolva problema până începe vara aceasta. Freon-Auto, am o problemă de rezolvat? Mă ajută cineva?

  2. Necazuri cu umor ,rezolvate cu Freon !
    Superba reclama ,Maya !
    Felicitari si bafta in continuare !

  3. Profesionalism si promptitudine. Daca as avea masinuta cu aer conditionat,stiu unde as merge. Maya,am si vazut scenele cu ochii mintii. Si am si ras :-) . Felicitari, Maya.

  4. Pingback: SuperBlog | Proba 8. Freon auto pentru o mașină cool!

  5. Este foarte important ca atunci cand dam drumul la aerul conditionat din masina, aerul sa fie frumos mirositor, nu sa ma trezesc cu nu stiu ce mirosuri ciudate in interiorul acesteia.

Leave a Reply