Fii copil pentru un minut, fii OM pentru totdeauna!

      “Sărbătorim alături de gălăţeni deschiderea primului hipermarket Carrefour din oraş şi îi invităm să descopere surprizele pe care le-am pregătit special pentru ei, de la preţurile cele mai mici din zonă, la tombolă, activităţi pentru copii sau delicii pregătite de către patiserii noştri! Ne bucurăm, de asemenea, că prin această nouă deschidere putem fi un factor de dezvoltare economică pentru regiune, atât prin creşterea puterii de cumpărare a clienţilor noştri, dar şi prin angajările realizate şi parteneriatele pe care intenţionăm să le încheiem cu producătorii locali”, a declarat Andreea Mihai, director marketing al Carrefour România. Potrivit unui comunicat de presă al retailer-ului, toţi clienţii Carrefour Galaţi pot participa la o super tombolă prin care, pentru orice cumpărături efectuate în perioada 21 noiembrie – 11 decembrie 2013, primesc un talon de participare prin care intră în cursa pentru câştigarea marelui premiu – un autoturism Peugeot 301.”
sursă foto și text-Viața liberă  Galați – 27 Noiembrie 2013

      M-am bucurat tare mult, când am citit în ziarul local, știrea de mai sus. Mi-am spus că trebuie să fie mâna divinității pe undeva, întrucât tocmai terminasem de citit despre o campanie desfășurată pe Blogalinițiative, intitulată “Tu pentru ce ești recunoscător? Fă bine de ziua Recunoștinței.”, campanie în care Campofrio, pe perioada 21-28 noiembrie, transformă fiecare produs achiziționat în rețeaua Carrefour într-un sandviș care va fi donat unui copil neajutorat din comunitățile doljene, de Ziua Recunoştinţei. Sub sloganul #Campofriofacebine, proiectul va aduce bucurie în viața celor care au cea mai mare nevoie.

      Inițativa Campofrio este susținută de World Vision România, care se implică direct în ajutorarea comunităților din Dolj, alături de Carrefour România. Programul prin care se va desfășura această donație se numește „Donator de viitor”.

      Știind foarte bine ce înseamnă să fii copil sărman, m-am gândit să mă alătur proiectului #campofriofacebine, făcând cumpăraturi din noul magazin deschis în Galați, nu înainte de a-mi exprima recunoștința față de cei ce m-au crescut și educat, fiindu-mi exemplu de bunătate, dăruire, drag pentru semenii lor.

      Sunt recunoscătoare părinților mei pentru că m-au crescut frumos în sărăcia lor. Nu aș fi știut altfel să privesc cu atâta compasiune în jurul meu, nu aș fi cunoscut bucuria de a face daruri, nu aș fi regăsit-o pe Maria cea mică în zâmbetele tuturor celor ce dăruiesc, în bucuria ce izvorăște din ochii tuturor copiilor ce primesc.

      Sunt recunoscătoare mamei mele care niciodată, în zi sfântă, nu ne așeza la masă, până nu ducea din puținul nostru altuia mai necăjit decât noi. Îi sunt recunoscătoare pentru că am învățat de la ea să nu mănânc cireșe, pepeni, struguri, până nu dau mai întâi unui străin.

      Sunt recunoscătoare pentru prima lecție de dărnicie pe care am primit-o când, întâlnindu-l pe Moș Crăciun pe stradă, i-a dat ultimii bani ca să aibă pentru întors la baba lui și pentru că nu a lăsat să moară spiritul Crăciunului și pe moșul lui, chiar dacă pentru asta trebuia să ne împletească șosetele până târziu în noapte, ca să nu o vedem noi, dar mai ales pentru a găsi ceva sub perna îmbibată cu atâtea vise.

      Îi sunt recunoscătoare mamei, pentru că nu s-a plâns niciodată de sărăcie, mulțumind totdeauna pentru ce avea, pentru că eram sănătoși, pentru o nouă zi, dar mai ales o admir pentru că nu a așteptat o anume sărbătoare ca să-și aducă aminte de cei sărmani, pentru că a renunțat de multe ori să mănânce ea, împărțindu-ne nouă tot ce avea.

      Îi sunt recunoscătoare pentru că sunt așa cum sunt, dar în primul rând îi sunt recunoscătoare lui DUMNEZEU pentru că am avut de la cine învăța să fiu așa, pentru că semăn la fire cu ea, dar mai ales pentru că încă este cu mine, MAMA mea.

      Am vrut să-mi exprim recunoștința la îndemnul campaniei de pe Blogalinițiative -Tu pentru ce ești recunoscător? Fă bine de ziua recunoștinței.

7 thoughts on “Fii copil pentru un minut, fii OM pentru totdeauna!

 1. Recunostinta… cel mai facil cadou de care ne bucuram mai intai noi. Eu? Pentru lectiile dureroase! Multe n-as sti azi daca nu mi s-ar fi “intamplat”.

 2. “Vreau sa cant, sa visez si sa rad
  Sa nu uit sa ma joc cateodata.
  Si-atunci cand in lume voi pleca,
  Sa nu uit sa ma-ntorc acasa.

  Si-atata timp cat mai respir
  Vreau sa raman copil,
  Vreau sa ma bucur de viata
  Ca nu se stie cand mai vin”

  Versuri de la: http://www.versuri.ro/ din melodia lui Smiley, mie îmi plac!

 3. Ai de ce sa fii recunoscatoare, intradevar. Si eu am… chiar daca uneori nu privesc lucrurile in felul asta, si pun pe primul plan nemultumirile… dar e atat de omeneste sa gandesc asa…

  • Nu folosește la nimic să tot punem în față nemulțumiri. Sunt ca niște nori negri ce acoperă cerul sufletului. E deajuns uneori să ierți și să zâmbești. Cerul devine senin.

Leave a Reply