Ecou SuperBlog 2013


Așa cum am promis în articolul scris pentru penultima  probă, revin cu impresii de la Superblog 2013.
Am terminat pe locul 20. Nu știu dacă e bine, dacă e rău, știu doar că e bine că am reușit să-l duc la final, neavând experiență în scris advertoriale, blogul meu fiind unul literar.
De-a lungul competiției mi-am păstrat stilul, pe care unii l-au apreciat, iar alții l-au depunctat. Jurii și jurii, oameni și oameni, fiecare având modul său de percepție a mesajului, fiecare știind clar ce vrea de la cel ce scrie. Am apreciat-o pe Simona de la Delaco, care a lăsat un mic semn al trecerii sale pe bloguri, pe Ana Maria Toma pentru transparență și deschidere în grupul de pe pagina de Facebook, pe Claudia Pătrașcu  pentru modul delicat, tolerant în care a răspuns tuturor disputelor sau nemulțumirilor.
Nu mi-au plăcut întârzierile sponsorilor, felul în care s-a răspuns la contestații, felul în care au punctat pe unii, depunctându-i pentru același lucru pe alții.
Aș sugera ca în edițiile următoare, alături de nota finală, să fie trecute și notele primite la criteriile de jurizare. Am ști concret la ce avem de lucrat, la ce avem de contestat.
Notele mele au fost: 
Proba 1. Toyota Corolla. Frumoasa cu un scop précis..90 
Proba 2. Viaţă sănătoasă la tine acasă……………………. 82
Proba 3. Doctorul personal al părului tău……………. 80
Proba 4. Tentaţii (i)rezistibile…………………………95
Proba 5. Delaco – Miez de lapte …………………….86
Proba 6. Vacanţa perfectă la Straja………………….85
Proba 7. Genţile reimaginate…………………………87
Proba 8. Care este adevăratul secret al seducţiei?……..98
Proba 9. Ştampile şi obiecte de papetărie accesibile….96
Proba 10. Ce ne mai place joaca!…………………………..97
Proba 11 Jocurile copilăriei versus jocurile vieţii de adult..87
Proba 12. Acasă la LuxuryGifts……………………….80
Proba 13. Redescoperă lumea dintr-un hybrid…….100
Proba 14. Blogging cu umor…………………………. 92
Proba 15. Coşurile îţi pot strica ziua!……………………100
Proba 16. Gustul copilăriei……………………………..95
Proba 17. Alege-l pe Killer King!……………………………..60
Proba 18. Trăieţte visul american!…………………………….73
Proba 19. Sunt fan brânză, sustin şi semnez!……………….95
Proba 20. Călătorie virtuală prin Vila Alpin din Straja…..93
Proba 21. Concursul meu LuxuryGifts…………………95
Proba 22. #Puritate……………………………………89
Proba 23. Bine sau prost îmbrăcat?……………………………85
Proba 25. Scrisoare către Moş Crăciun………………………91
 Proba 26. Un cadou cu semnificaţie  …………………………90
Proba 24. Dream Car Art Contest……………………100
Proba 27. Puterea parteneriatului in blogosferă…………….90
Proba 28. Doina, o vedetă la tine în poşetă!…………….100
Cele mai mici note -73 la Visul american, primită pe drept, întrucât am bătut câmpii cu grație – sau fără – deși pentru reclama destinației aș fi meritat un punctuleț în plus.
Nota 6, de la Cotty, a reprezentat pentru mine un mare șoc, mai ales când răspunsul la contestație a fost acela că am primit nota 0  (zero) la…gramatică. Cu aceeași gramatică mi-am scris toate probele, inclusiv pe prima lor probă notată cu 98. 
Am citit tot ce s-a scris la această probă, am găsit greșeli grave, am găsit articol fără nici o respectare a cerințelor, sancționat chiar de cititori în comentarii. Toate erau cu note de peste 9.  Ce însemna asta? Un mod superficial de a trata fiecare articol în parte, deși, recunosc, nu-i deloc ușor să citești și să apreciezi o sută și ceva de articole. Asta este, ghinionul meu!
Nu am înțeles nici ce și-au dorit cei de la Luxury insistând pe creativitate. Pentru nota 9 primită de la ei  la  Tricoul de campion, m-au răsplătit toți cei care au citit și comentat articolul meu de suflet. 
Despre notele mari nu voi vorbi, decât despre cea de la Toyota, care mi-au făcut o mare bucurie. Nu pentru 100, nici pentru că am luat un premiu special, ci pentru gestul extraordinar pe care l-a făcut doamna Ana Maria Toma, dăruind micilor desenatori câte-o diplomă. Mă înclin în fața domniei sale!
Voi încheia, nu înainte de a felicita din inimă câștigătorii de pe primele locuri până la mine și pe toți cei ce sunt după mine. În sufletul meu mai sunt doi concurenți câștigători – Nicu Despa și Adrian Manea. 
Aceasta a fost prima mea participare la Superblog, în urma căreia mi-am reconsiderat impresia care o aveam despre mine. Mai am de învățat… să scriu, să rezist la stres, să învăț să pierd, dar mai ales să iau din tot doar ce-i bun.
Să vă fie bine la Straja, să vă fie bine oricând!

32 thoughts on “Ecou SuperBlog 2013

 1. E foarte bine că ai ajuns pe 20 scriind onest și deschis, în termeni literari și de suflet, nu într-o limbă de lemn. Sfatul meu, dacă îmi pot permite unul, este s-o ții tot așa! :) Felicitări!

  • Mulțumesc, Cristi! Mi-au fost de mare folos încurajările tale. Mulțumesc încă o dată pentru tot ce am învățat de la tine de pe blog.Ești un om deosebit.

 2. Nu reuşesc să înţeleg de ce ai avut acele note! Trebuia să fii sus, ţi-am spus că tu erai printre favoritele mele.
  Of, Maria! Ce să mai zic? Mă închin în faţa sufletului tău! Chiar mă gândeam dacă unul care a abandonat are “dreptul” să îşi facă un mic bilanţ, măcar pentru prietenii lui care nu au fost înscrişi în SB!
  Rămâi “Copacul cu Vise”, restul sunt banale alunecări de clipe!!!

 3. Felicitari pentru realizari. Ai facut lucururi extraordinare transformand cu talentul tau niste simple teme in articole minunate. Restul nu mai conteaza prea mult

 4. Tricoul de campion a fost articolul căruia i-aș fi dat fără nicio reținere 100. Sau nu. Nu există notă destul de mare pentru el.
  Unul dintre marile câștiguri ale SB a fost că am început să te citesc. Și numai pentru asta a meritat să particip. :)

 5. Te-am descoperit târziu. Aşa că articolele pentru Sb nu le-am citit pe toate. Doar câteva. La Adrian, in schimb, am fost prezenta la toate. As putea chiar să menţionez, luată pe nepregătite, cateva din articolele lui, si asta spune multe despre stilul său de a scrie pe care il admir foarte tare. Mi-a plăcut enorm ideea celor de la Toyota cu diplomele, articolul tău fiind extraordinar, de altfel. Imi pare rău pentru neplăcerile pe care le-ai întâmpinat. Nu aş putea niciodată să fac ce ati făcut voi in concurs. Pentru mine sunteti eroi toti. Felicitări!

  • Vor trece toate, vor rămâne numai amintirile frumoase și oamenii minunati pe care i-am descoperit si care m-au incantat. Mulțumesc, Adriana!

 6. E clar că ai fi meritat un loc mult mai bun dar eu te felicit pentru munca depusă, pentru că ai rezistat până la capăt, pentru că din “mucegaiuri şi noroi, iscat-ai frumuseţi şi preţuri noi”. Felicitări tuturor celor care au participat, celor care scriu! Copacule, ţine-te drept că avem nevoie de tine!
  Felicitări, Maria!

  • Adrian, dacă mă iubești, de ce mă faci sa plâng? Mulțumesc din suflet pentru tot și iartă-mă pentru părul alb pe care ți l-am scos !

 7. Am aflat despre SuperBlog din articolul în care ne anunțai că te-ai înscris. Am vrut să o fac și eu, dar am considerat că nu sunt (încă) pregătit pentru așa ceva. Asta nu înseamnă că nu te felicit pe tine, dimpotrivă: felicitările mele pentru rezultat!

 8. eu abia ce te descopăr însă ….
  când vine vorba de creativitate la un advertorial (superblog este un concurs de advertoriale fie că ne place, fie că nu) aceasta nu înseamnă aşa cum prea mulţi cred, iscusinţa metaforei ci pur şi simplu găsirea acelui înveliş potrivit care să stârnească cititorului curiozitatea despre produsul respectiv şi, de ce nu, dorinţa.
  pentru că clubul psi a avut reprezentante în această competiţie şi îmi place să cred că le-am susţinut cât am putut noi ceilalţi, am spus de multe ori: literatura şi advertorialul merg împreună doar în anumite condiţii, numai puţini reuşesc cu adevărat să facă literatură în advertorial.
  sfatul meu? dacă îţi place literatura… nu o murdări. dacă vrei să câştigi concursuri de gen… scrie reclame.
  şi orice vei face: baftă!

 9. castigata ma simt si eu ca te am descoperit. si ca te voi citi de acum incolo. si ca poate ne vom intalni pe viu , dupa ce ne am auzit la telefon :). si sigur va fi bine.

 10. Felicitari, te rog primeste, si de la un nevazator.Imi face o enorma bucurie sa te citesc…….un scriitor desavarsit.
  Multa sanatate si spor in toate

  • Nu primesc felicitări de la un nevăzător, ci de la un OM care vede mult mai mult decât multi dintre cei mulți. Mulțumesc, asemeni și ție!

 11. Am uitat sa te intreb.
  A venit mosulica pe la papuceii tai?
  Eu acum am fost sa vad si……inca nu a ajuns.
  Asta ca sa destindem starea tristetii despartirii de competitie

  • A venit, aducându-mi gândurile voastre frumoase. Acum îl așteptăm pe moș Crăciun. Apropos, cineva a văzut ceea ce creezi tu și i-a plăcut. Te rog să-mi spui cum se poate cumpăra câte ceva de la tine.

 12. Pacat ca nu ai venit…a fost super. Aveai un loc de cinste printre noi! Bine…oricum il ai :) Ma bucur ca te am descoperit! Raman de acum cititor fidel. Toate cele bune.

  • Păcat că nu am putut să vă îmbrățișez în direct. Nu v-am părăsit însă nicio clipă.Gândul meu a fost mereu cu voi.Chiar și steluță de nea am fost.V-am mângâiat obrajii în ninsoare. Mulțumesc pentru tot !

Leave a Reply