Dimineți cu aromă de fericire

HD8761_09-MI1-global-001

Nimic nu se compară prin a-ți începe dimineață savurând o ceașcă fierbinte de cafea, care să îți trezească simțurile, să-ți dea impulsul necesar pentru a începe o nouă zi, plină de energie și bună dispoziție.

O veche poveste arabă spune că e bine ca omul să bea trei cafele pe zi: prima sa fie dulce, ca să-i amintească de dragoste, a doua sa fie amară, ca să-și amintească de moarte și să fie drept, iar a treia să fie dulce-amăruie cum e viața și cu bune, și cu rele. Abia a treia cafea te trezește cu adevărat la viață!

Espresso-in-stil-italian

Obicei, tabiet, motiv de meditație sau de povești între prieteni, servitul cafelei vine de undeva de departe, de pe tărâmuri arabe, de unde și-a început drumul, trecând prin veacuri, schimbându-și gustul, îmbunătățindu-și aroma după felul boabelor de cafea, a ingredientelor, a apei folosite la preparat.

Este consemnat în analele românești servitul cafelei în zeci și zeci de feluri- ”șfarț”, ”turcească”, ”capuținer”, ”mazagran” sau vestitul ”marghiloman”.

Șfarț-ul era cafeaua neagră (numele vine de la germanul ”schwarz” sau ”schwarzer Kaffe”) mai subțire, fără caimac și fără lapte, făcută după moda germană a vremii.

Capuținerul – cafeaua cu lapte, dar cu mai multă cafea decât lapte.

Turceasca – era cafeaua neagră, dar cu caimac (spuma groasă și aromată, care o deosebește de șfarț).  Cafeaua turcească se bea încet, alături de un pahar cu apă sau cu lichior de mentă. Nu se adaugă niciodată frișcă sau lapte.

Mazagran – băutură răcoritoare, preparată din cafea neagră foarte concentrată, în care se introduc bucățele de gheață.

Marghiloman – un tip de cafea considerat o specialitate românească, cu aromă deosebită, care se bea cu înghițituri mici, servită în ceșcuțe mici, renumitele filigene

Din acea vreme datează și apariția primului model de espressor, inventat de inginerul italian Pavoni, care cu ajutorul presiunii aburului intensifică aroma și gustul cafelei. De la Esspresorul lui Pavoni până la Espresoarele de azi, aparatul a fost mereu îmbunătățit, culminând cu cele de la SAECO, espressoare moderne, fabricate cu tehnologie de ultimă generație, gata totdeauna să ne servească specialitatea de cafea preferată.

Cu o simplă apăsare de buton,  cuMinuto Espresor automat de la SAECO   ai asigurată  adevărata experiență a cafelei măcinate, cu maximum de confort.

HD8763_09-IMS-ro_RO

 Având o performanță excelentă și o capacitate mare, într-un aparat extrem de compact, cu espressorul automat Minuto descoperi perfecțiune autentică a cafelei italiene,  fără gust ars grație râșnițelor 100% ceramice, întrucât SAECO utilizează râșnițe ceramice ce produc o măcinare consecventă, silențioasă, rezultând  imediat un espresso impecabil.

 F400047714-FIL-global-001

Cu un boiler cu încălzire rapidă, poți face cafea după cafea, fără timp de așteptare,

F400047712-FIL-global-001

 cafeaua rezultată va avea o spumă perfectă, întrucât aparatul este dotat cu o carafă pentru lapte cu două compartimente. Trebuie doar turnat laptele în carafă, conectare la aparat și selectarea băuturii dorite. Cu ajutorul tehnologiei cu două compartimente, va rezulta o cafea profesională, cu o spumă densă care durează mult, la o temperatură ideală, cu un flux constant al laptelui, fără riscul de stropire

F400052290-FIL-global-001

Tot cu o simplă apăsare de buton vă puteți salva setările personalizate gustului preferat datorită  funcției  inovatoare de memorare pentru a regla concentrația, tăria și temperatura cafelei.

F400032672-FMB-global-001

 

 După ce ați savurat cafeaua, SAECO  te ajută să curăți tot ce ai folosit, aparatul fiind foarte ușor de curățat și întreținut datorită componentelor  detașabile, facil de spălat și de curățat, întreținere ce prelungește viața aparatului.

Întrucât espressorul are un senzor ce afișează momentul când trebuie făcut detartrajul pieselor, este indicat să vă asigurați o protecție eficientă cu produsul de întreținere Decalcificator Philps Saecos special pentru espressoare

CA6700_98-IMS-ro_RO

 

  Servitul  cafelei cea de toate zilele, preparată cu espressoarele SAECO  este un stil de viață și de fiecare dată o experiența de neuitat.

Din moment ce “espresso”, în limba italiana,înseamnă “rapid”, vă sfătuiesc și eu:

Espresso la Saeco, dacă vrei ca diminețile tale să aibă aromă de fericire!

 

 cafea-787615

 

 Sursă foto

1-Deștepți.ro

2 –  www.Philps Saeco.ro

Sursă informații – Mesagerul de Neamț

 

16 thoughts on “Dimineți cu aromă de fericire

 1. Ador cafeaua! La orice ora a zilei, cu sau fara lapte, slaba sau tare. Dar ziua mi-o incep cu una facuta cu un Saeco. A fost cadou de la sotul meu, aparatul. Iar cafeaua o face tot el. :)

 2. Si eu ador cafeaua, e primul lucru care il fac dimineata,sa servesc o cafeluta…..poate o sa am si eu noroc de un espressor de la Saeco,intr-o zi,daca nu astept o invitatie la tine Maria.Succes pofta la cafea!

  • Mulțumesc, Stefania, pentru tot sprijinul dat până acum. Sper să am sansa să -ți ofer un espresso făcut de Saeco.

  • Păi, deocamdată, niște informații, apoi o cafea virtuală. și după ce câștig, una adevărată.

 3. Nu ador cafeaua….dar totusi o beau.
  Un espresso ar fi minunat……..dar să îmi aducă cafluţa la pat. Astept să bem o cafeluţă pregătită cu Saeco.

 4. “Cafeaua espresso şi trezitul de dimineaţă sunt două lucruri bune-n viaţă!” parcă aşa era o vorbă strămoşească…nu?

 5. Beau cafeaua cu lacomie, cu teama sa nu mi-o ia cineva; o beau fierbinte sa-i simt mai bine aroma si parfumul cu nuante de amar si de ars. Un pic de zahar ii rotunjeste si ii intregeste povestea. Nu folosesc lape sau frisca sa nu-i stric gustul. gg

Leave a Reply