Dezmăț orgasmic cu Toni Delaco și brânză Sapsago

11149391_836316206462044_8314598221724836185_n

Îmi plac bărbații șarmanți! Până aici, nimic neobișnuit, ar fi fost culmea să-mi placă femeile, deși în ziua de azi nici asta nu mai miră pe nimeni.

Hai să vă spun care este tipul de bărbat care mă dă pe spate. De frumos nu trebuie să fie nici prea prea, nici foarte foarte, dar nici să trebuiască să-i pun punga pe cap când fac dragoste cu el.

Trebuie să fie dotat… la mansardă și la …parter, să fie puțin filozof, numai atât cât să poată înțelege cum să treacă prin meandrele concretului, să iubească copiii, începând de la propria-i creație până la copiii mai mari existenți totdeauna într-o femeie, să aibă cașcaval fără să fie parlamentar, să existe în el tot atâția bărbați câți ani are, să fie elegant și cel mai important să fie mare Fan Brânză ca să nu trebuiască să-i gătesc eu toată ziua, dar și pentru faptul demonstrat științific că un bărbat iubitor de brânză este totdeauna blând și grijuliu.

Nu-i așa că vi se pare greu de găsit un astfel de bărbat! Ei bine, eu l-am găsit și m-am declarat subit îndrăgostită de el. Este Tony Delaco. Imposibil să nu-l știți, iar dacă se întâmplă totuși, vă recomand să-l căutați pe FaceBook, dându-mi apoi dreptate că nu prea poți rezista în fața farmecului său personal.
Acum să vă spun drept, eu l-am mai citit și printre rânduri. Are el un jurnal de călătorie ce cuprinde impresii din 60 de țări pe care le-a vizitat în 1840 de zile străbătând aproape 100000 de kilometri în căutarea brânzei perfecte, pe care vrea să o dăruiască românilor în decembrie, că tot e luna cadourilor.

Înainte de a-mi da cu părerea, că doar ăsta-i sportul național la români, despre ce mare brânză o să facă Toni al nostru, vreau să vă spun ce am dedus eu despre el după examenul exhaustiv făcut la microscopul sufletului meu.

Deci Toni este aventurierul elegant care iubește femeia ce se asortează perfect cu brânza, fină, delicată, incitantă și excitantă, pisicoasă și pufoasă ca Roha, dragostea lui blănoasă de acasă, indiferent că o cheamă  Yvonne, Miriam, Arama, Amanda sau …Maya.

Este un bun observator care știe să îmbine utilul cu plăcutul, cu frică de imobilitate dar stabil în bunele lui intenții. Deviza lui preferată fiind “What comes around, goes around” – totul se plătește, mai pe românește, își joacă bine rolul vieții.

O să închei descrierea lui Toni Delaco folosind chiar vorbele lui spuse după cinci ani de hoinărit în căutarea brânzei perfecte:
Drumul schimba omul”. Stiti de ce sunt aproape alt om după acești 5 ani? Nu m-au schimbat zecile de restaurante, camere de hotel sau cocktail party-uri. M-au schimbat toate situatiile in care am iesit, fortat de imprejurari, din zona mea de confort.”

Revin acum la datul cu părerea despre ce brânză cred eu că va aduce moșul în sac. Moș Crăciun, că el nu-i moș le cei 45 de ani ai lui sau a lor… pentru că în el chiar trăiesc 45 de oameni.

Sigur nu va aduce brânza din Serbia. Nu că nu mi-ar plăcea, dar eu nu aș da niciodată atâția bani pentru… ea. 5000 de euro un kilogram de brânză făcută din 25 l lapte de măgăriță… „Scump, domnule, scump! Dincolo era mai ieftin!”

pule-cheese-2_small-300x157

Pule Cheese

Vieux Lille sau Puant Macérél, – adica murătura împuțită găsită în Marea Brtianie la House of Cheese, nici atât! Nu ar risca Toni să fie dat în judecată de cei de la Garda de mediu pentru vicierea aerului. Nu cred că aduce nici Vacherin du Mont d`Or, pentru că ar trebui să aducă și niște vaci aparte din rasa Montbéliarde sau Simmental française, cam multe dacă ne gândim că un kilogram de brânză se obține din șapte kg de lapte.
Brânza din Japonia, tempura, sare din schemă. L-am auzit eu cântând, dacă nu o fi fost și de la sake:” Harare-rare-ce branza proasta Japonia areee!”

episod-41

bayșlag mongolez

Byaslagul din Mongolia, brânză de lapte de yak, un soi de caș cu gustul neterminat de var, nu se pune decât dacă ai niște vodca Chinggis la bord și bani de dentist, halumi din Argentina nu aduce că-i un fel gumă, iar brânză pentru piroști avem, că așa se cheamă la noi khachapuri- haciapuri, lipiile alea rusești care au gust de rom… amestecat cu bere Baltika.
Revin la personalitatea lui Tony. I-ar plăcea în iarnă să facă și el un festival al brânzei, după legendele românești… „Fat Frumos si merele de aur si Praslea, Harap Alb si Punguta cu Doi Bani si...” Albă ca zăpada și Verde împărat, aș continua eu, pentru că verdele este culoarea lui preferată, cum verde va fi și brânza ce-o va aduce în România.

sapsago2

brânză sapsago

Sap Sago Cheese. Asta vreau! O brânză de origine elvețiană, născută în Canton Glarus pe la 1463, cunoscută și sub numele de Schabziger.

Este o brânză tare, de culoare verde pal, culoare dată de sucul unui anumit tip de trifoi numit “sulfina albastra, “Caerulea Trigonella” științific, similar cu schinduful obișnuit, ceva mai blând însă, cu gust picant, sărat, dulce, mirosind a ierburi aromatice, dând o savoare aparte preparatelor peste care este rasă, începând de la paste, pizza, supe, salate, până la deserturi.

???????????????????????????????
Sap Sago este obținut din lapte de vacă nepasteurizat, degresat, fără adaos de cheag, ceea ce-l face sănătos mai ales pentru copii și vârstnici. Vaci avem, trifoi avem, oțet avem, copii mai puțini și vârstnici destui.

Laptele și sucul de sulfina sunt încălzite la 32 ° C, după care se adaugă un acid (acid lactic, citric sau acetic) pentru a se coagula. Zerul rezultat se coaguleză din nou, cașul obținut, numit “Ziger”, fiind folosit pentru această delicioasă brânză despre care Toni Delaco spune că este „Oda lui Dumnezeu. O troita de lapte de vaca. O capela Sixtina a creatiei branzesti”

Noua brânză mi-ar plăcea să se numească Miriam, ambalajul să fie verde cu buline albe… prietenii știu de ce. Deja îmi închipui cum va fi vară în decembrie, deja știu ce vreau să-mi aducă moș Crăciun. Un Sap Sago mirosind a vară, a iarbă, a Toni Delaco, ba chiar și pe el în persoană.

Vreau să-i mulțumesc personal pentru lecția de cultură brânzească, pentru lecțiile de viață, pentru pasiunea pe care o pune în tot ce face fie că este vorba de cașcaval fie de femei. Promit să-l primesc cu o ciocolată caldă cu brânză queso blanco, sau măcar cu mozzarella de la Delaco și cu o țuică de la mama ei.

Cafea-cu-branza_small

Va urma un dezmăț orgasmic cu Toni Delaco și brânză Sapsago. Al papilelor gustative… nu vă gândiți la prostii, deși…!

delaco_fan_branza_proof2-250x250

Articol scris pentru SuperBlog 2015

20 thoughts on “Dezmăț orgasmic cu Toni Delaco și brânză Sapsago

 1. Savuros comentariul, mai ceva decat branza. L-am infulecat pe nerasuflate dar as incerca si propunerile lui Toni Delaco. gg

 2. Am salivat continuu citind articolul tau. Sunt mare amator de branza, mai ales sortimentele marca Delaco, nu mai am in frigider asa ca fug la supermarket, chiar daca orele sunt inaintate…

  • Se rezolvă. Câștig eu un bax de produse și-ți trimit din ele.Nu pe toate însă. Totuși nu sta pe baza mea!

  • Era vorba de consumator, deși chiar și un producător poate fi și iubitor și blând.

 3. Am citit cu rabdare,invatand o gramada de chestii despre sortimente de branza despre a caror existenta nici nu stiam…

  • E onorant ce spui tu, Paul, dacă țin cont cât de mare Fan Brânză ești tu.Mulțumesc pentru vizită!

 4. Bărbatul perfect… “să aibă cașcaval fără să fie parlamentar, să existe în el tot atâția bărbați câți ani are…” – Bună rețeta! :) Mult succes în concurs!

 5. Pingback: SuperBlog | Proba 21. Cea mai bună brânză din lume

Leave a Reply