Dacă e miercuri la început de lună, e alarmă!

Baiatul care a strigat Lupul!

Miercuri, 5 septembrie, fiind prima miercuri din lună, conform planului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, în Galati, între orele 10 și 11 au sunat toate sirenele de alarmare.

N-am stat să număr sunetele, nici secundele dintre ele, să văd dacă suntem inundați, atacați sau gazați. Ce rost ar fi avut! Oricum, habar nu am unde ar trebui să mă adăpostesc, nici dacă aș avea timpul necesar.

Bine că este doar un exercițiu, asta până când Doamne ferește, s-ar înâmpla cu adevărat. Numai să nu pățim și noi… sau ei ca în povestea Petrică și lupul a lui Prokofiev. Dacă suntem atacați într-o primă miercuri din lună?

Apropo… eu unde mă adăopstesc, că habar nu am unde este cheia de la subsol, nici nu am auzit de vreun astfel de adăpost? Cât despre vocea care va avertiza populaţia în caz de alarmare, recte a primarului sau a unui înlocuitor de-al său, mă îndoiesc că în panica creată sau sub zgomotul avioanelor, va mai fi fi auzită de cineva.

Deci, nu ne rămâne decât să spunem: Doamne fereste pe toată lumea, mai ales în prima miercuri din fiecare lună și-n fiecare zi din an!

One thought on “Dacă e miercuri la început de lună, e alarmă!

  1. Mama e in vizita la noi si m-a intrebat ce se aude… Exact asa am raspuns si eu: unde sa ne adapostim? Sa ne pazeasca Dumnezeu ca-n oameni nu mai am incredere!

Leave a Reply