Cu gandul la vacanta

 

 vac-1

 

Greu, tare greu, mai trece timpul asta cand astepti venirea vacantei.  Are viteza unui melc dupa ploaie, ca sa nu  spun lovit in …aie, asa cum s-ar exprima un bard modern ce adoră rimele. 

Am atatea in plan incat cred ca-mi vor trebui trei vacante, nu una de numai o luna de zile, sa le duc la bun sfarsit, cel mai important fiind sejurul la bulgari,  cu  all inclusiv,  asa  cum ia orice roman ce se respecta, chiar daca va trebui sa fac o descoperire de card  ce va cere acoperire pana la concediul urmator.  

 

Primele zile insa, vreau sa dorm,  fara teama ca va suna alarma de la ceas, fara grija unor lucarari neterminate, fara sa ating tasta telefonului, cea dedicata consortului, care invariabil imi transmite ba ca s-a terminat apa minerala, ba sa iau paine, ba ca intarzie  la un team building si nu poate lua copilul de la scoala.

 

Nici mancare nu am sa fac, in zilele ce vor urma. Sa faca domnul din dotare, ca tot declara el peste tot ca-i mare maestru bucatar. Chiar daca o sa devina portocaliu de la atatea oua, ca doar omleta stie sa faca,nu ma apropii de aragaz nici daca ia foc, aragazul, nu el.

 

Tare imi place mie concediul…mai ales cand este in sincronizare  totala cu vacanta celui mic, care aterizeaza instant la tara, in decorul arhaic in care traieste mama soacra. Mi-ar placea sa-i vad mina scorpiei dupa ce nepotelul ei iubit, despre care spune la toata lumea ca-i un inger, va deveni demolator man, lasand peste tot semn si insemn al trecerii sale prin balariile din gradina , prin podul casei ce sper sa nu se darame sub greutatea lui, prin cufarul cu haine de bune, a se citi de moarte, plin de molii si busuioc scuturat.

Sper sa nu mi-l trimita par avion, inainte de a-mi lua eu portia de relaxare. Off! Mult a fost, putin mai este!   

 Acum, recunosc, trebuie sa am si eu rabdare cu melcul asta de timp. Abia a trecut o zi de cand am terminat concediul pe anul asta.

    

  Duzina de cuvinte  cu numarul 134  este formata din cele 12 cuvinte – inger, melc, portocaliu, semn, bard, tasta, maestru, sincronizare, mina, roman, descoperire, arhaic.

One thought on “Cu gandul la vacanta

  1. Un sfarsit cu adevarat neasteptat are povestirea ta!
    Totusi, nu-ti pierde vremea asteptand concediul viitor, poate ca un weekend de poveste va fi la fel de relaxant. Nu stiu, ma gandesc…

    Numai ganduri bune si zile frumoase, iti urez cu drag!

Leave a Reply