Când ai plecat

 

index    Liviu Nechita a plecat,undeva, spre stele, unde își va întâlni prietenul, pe Dan Giosu, pentru a le cânta îngerilor despre viață, despre iubire, despre dorul de acasă.

Cu fiecare plecare a unui suflet drag, se fărâmițează cate puțin din sufletul meu, sângerând dureros, cu toată încercarea mea de a-mi spune că ei trăiesc prin ceea ce lasă în urma lor.

    Liviu Nechita a inceput sa cante la chitara la varsta de 10 ani, iar la 13 deja debuta pe scena Cenaclului Columna, cea mai importanta manifestare a folk-ului iesean din anii ’80. Sub supravegherea scriitorului Petre Frasila, evolueaza in cadrul cenaclului, alaturi de alti reprezentanti ai genului din orasul Iasi – Radu Stefan, Grupul Estudiantina, Cristi Ionescu si altii. Cativa ani mai tarziu se alatura Cenaclului ABC, infiintat de poetul Andrei Maftei, alaturi de care petrece de-a lungul anilor clipe de prietenie, inspiratie si frumos.

   In anul 1994 devine promotorul grupului folk Prefix 032, cu intentia de a participa la Festivalul National de Muzica Folk Om Bun. In scurt timp, i se alatura Eduard Brinca si, mai apoi, Catalin Ungureanu. In aceasta formula, debuteaza pe scena festivalului Om Bun, unde obtin Premiul Special al Juriului dupa doar doua saptamani de existenta.

   Un an mai tarziu, Prefix 032 participa si castiga Marele Premiu la Festivalul de Muzica Country din Romania, Lasoul de aur, la Slobozia. Grupul sustine recitaluri prin tara si la Chisinau, iar in toamna anului 1997 apare primul si singurul album Prefix 032, intitulat Spectacol sfarsit. In acelasi an, Liviu Nechita se stabileste definitiv in Italia.

   In 2006, la invitatia lui Victor Socaciu, cei trei membri Prefix 032 revin pe scena Festivalului Om Bun.

   La numai un an distanta, Liviu Nechita isi incepe cariera solo si lanseaza in Italia albumul Doar eu. Acest al doilea album Dor de-acasa include 10 piese, dintre care doua sunt in limba italiana, Liviu semnand atat muzica, cat si versurile.

-sursa – AltIași.ro

Ascult acum muzica lui, ascult “Cand ai plecat”, ultima piesă postată de el, joi 20 ianuarie. Printre lacrimi reușesc doar să îngân… când ai plecat, cred că nu ai știut câtă lume te iubește și cât de tare mă doare plecarea ta!

Din toate gândurile, din toate lacrimile, din toate regretele, mă rog să se facă cea mai luminoasă cale spre infinit.

Drum lin, Liviu Nechita!

One thought on “Când ai plecat

Leave a Reply