Cadoul trăznit de ieri, cadoul cu drag de azi

 

300 x 130Azi este ziua prietenului meu, o zi pe care an de an încerc să i-o fac de neuitat. Anul acesta vreau să fie altfel, să nu fie cu același tort, nici cu același urări de bine, sănătate și spor, pentru că oricum pe acestea i le spun în orice zi, netrebuind o zi anume pentru a i le spune sau pentru a i le dori.

Anul acesta vreau să-i dăruiesc în primul rând bună-dispoziția care l-a cam părăsit de la o vreme. Cred că un cadou atipic, personalizat, care să-i aducă zâmbetul pe față este cel mai potrivit pentru ziua de azi.

Sunt sigură că-l va încânta și-și va aduce aminte de el și peste douăzeci de ani, așa cum îmi aduc eu aminte la fiecare aniversare de-a mea de cadoul trăsnit pe care l-am primit la majorat de la colegii mei de clasă.

Nu pot uita cu câtă emoție priveam cutia aceea mare, încercând să ghicesc ce-ar fi putut fi în ea. Mă gândeam că au pus mână de la mână și mi-au cumpărat vreun televizor, că tot nu aveam sau multe, multe cărți, că tot îmi doream.

Am început să desfac ambalajul frumos colorat, am deschis cutia și am găsit o altă cutie în alt ambalaj. Am desfăcut jumătate de oră cutii și ambalaje, ca în final, într-o cutiuță mică, mică să găsesc o suzetă.

Mă văd și acum între două mormane, unul de cutii, unul de hârtii, râzând cu suzeta în mână. Mi-a fost prima lecție din viața de adult, din care am învățat că dincolo de aparențe te poate aștepta orice surpriză. Am zâmbit ani de-a rândul de câte ori deschideam cadourile primite la ziua mea.

Este desul de complicat pentru mine să caut cadouri pentru bărbați, dar pentru prietenul meu îmi va fi ușor, pentru că-i știu pasiunile. Îi plac mașinile, calculatorul, marea și cafeaua. Voi reuși de minune să-i fac un cadou care să le aibă pe toate. Un mouse, un pad și o cană cu zodia lui, scorpion.

Mouse-ul este în formă de mașinuță super sport, cu faruri și stopuri, cu două butoane și rotiță de scroll. Atât farurile, stopurile cât și rotița scroll se luminează atunci când mouseul este alimentat prin cablul USB.

mouse-supercar_2

Cu această mașinuță, de culoare roșie, va face lungi plimbări, în sus și-n jos, pe pad-ul cu imaginea mării, întorcându-se în gând la țărmul din Eforie Sud, acolo unde a rămas o parte din inima lui.
mouse_pad_inima_pe_plajaTot în fiecare zi, de câte ori își va bea cafeaua, privind cana cu zodia sa,  își va aduce aminte că este un scorpion autentic, care își trăiește viața pasional, cu putere, fără prea multe complicații și compromisuri, pentru el în viață fiind totdeauna ori alb, ori negru.

Sunt convinsă că vor fi niște cadouri de neuitat, utile, haioase, mai ales că sunt date cu drag de o …geamănă de-a lui.

La mulți ani, Adrian!

4 thoughts on “Cadoul trăznit de ieri, cadoul cu drag de azi

Leave a Reply