Batalia pentru fericire

        “Ai grijă ce-ți dorești, că se poate împlini”- îmi răsună mereu în minte aceste cuvinte, în momentul când îmi aliniez visele și dorințele pe câmpul de bătălie din sufletul meu.
Cea mai grea bătălie dintre multele bătălii pe care le dau zi de zi, este cea cu mine. 
         Poate s-ar fi așteptat cineva să spun că cea mai grea și cea mai dură este bătălia cu viața. Este și asta o luptă, o luptă pe care de multe ori o câștig, chiar dacă privind spre cer ÎL văd zâmbind pe Dumnezeu. Este o bătălie dură deseori și deseori cred că viaţa te va învinge totdeauna, totdeauna dacă nu te arunci în luptă hârsâit, întărit de lupta cu tine însuți, având ca stindard trei cercuri concentrice desenate în roz, albastru și verde – puterea gândului pozitiv, credința și speranța. 
         Lupt cu mine să fiu adevarată, lupt cu mine să-mi cunosc limitele, lupt să mă pot depăși, strâng din dinți când cad, merg târâș doar vreme de-un pas, mă sprijin tot de mine să mă ridic. Scrâșnesc din dinți când mă lasă puterile și trag de mine fără milă să pot merge mai departe. Mă ridic, îmi ascund o lacrimă fugară de ciudă, îmi oblojesc vânătăile de pe suflet și merg îndârjita mai departe, știind că ce nu te distruge te întărește.Atunci câștig eu în lupta cu mine. Atunci mă simt învingătoare. Acestui câștig îi spun fericire. Când simt că nu mai pot, când începe a bate vânt de renunțare, rup o fâșie din sufletul meu, îmi fac steag alb și cer time out. O clipă de răgaz, o clipă preţ de un vis pentru a-mi lua energie din lumea de cuvinte, unde între a fi sau nu fi nu este nici o barieră, fug în lumea mea al cărei creator sunt eu însămi. Aceasta este o altă fericire.
       Pe 5 şi 6 octombrie la Bucureşti va avea loc prima Conferinţă despre Fericire din Sud-Estul Europeihttp://conferinta.ipf.ro/ organizată de Asociatia Iniţiativa pentru Fericire-

       Nu cred în rețete de fericire atât timp cât fiecare om este unicat, atât timp cât fiecare suntem situați pe trepte diferite pe o scară de valori, cu toate acestea am citit cu interes tot ce s-a postat pe tema aceasta în blogalinitiative.ro în campania cu tema: Ce te face fericit?http://blogalinitiative.ro/campanii/ce-te-face-fericit  şi chiar mi-ar plăcea să aud, participând la această conferință, punctele de vedere al unor specialiști în fericire, psihologi, neurologi.Foarte multe si interesante  amănunte  am gasit si pe pagina de Facebook a asociatiei.https://www.facebook.com/InitiativaFericire

       Cine știe, poate bătăliile mele îmi vor fi mai ușoare, poate voi cunoaște o altă față a fericirii, care mă va face să cred și mai mult în puterea gândului pozitiv din “Ai grijă ce-ți dorești că se poate împlini!”                           
Acest articol este scris pentru campania “Ce te face fericit”, campanie desfasurata pe blogintiative.ro
 sursa foto1-internet

11 thoughts on “Batalia pentru fericire

  1. Din nou un articol frumos care descrie o realitate, in care esti tu.
    Sunt multe aspecte ale vietii care iti aduc momente de fericire si care nu apar aici,ma gandesc la fericirea de a aduce bucurii celor din jur, cand desenezi cu suflet un zambet pe buzele cuiva, cand intinzi o mana de ajutor si stiu cat de fericita esti ca ai putut s-o faci…
    Fericirea celorlalti iti aduc fericire, Maya mea draga cu suflet mare!

    • Sunt bucuriile mele marunte care m-au ajutat sa lupt, sa pot merge mai departe, dragul meu Athos.Nu am facut si nici nu voi face din ele un act de bravada, nici nu astept recompense. Daca pot sa aduc putin bucurie, fie chiar un zambet sau un vis, inseamna ca am facut ceva in ziua aceea.

Leave a Reply