Adevăr sau provocare

538038_10151266908498558_1879336255_nAdevărat este faptul că mai trece un an. Provocare este să mă bucur că trece. Adevărul este că știu cum a fost. Provocare este să-mi închipui cum va fi cel ce va veni. Adevărul este că nu știu ce aduce anul ce-i urmează. Provocare să gândesc pozitiv în ideea că totul va urma gândului meu.  Adevăr este că am avut așteptări de la anul ce tocmai pleacă, așa cum avem și de la cel nou ce vine.  Provocare să le transfer pe cele nerealizate în contul anului ce vine. Adevăr că am avut așteptări ce nu au depins de mine. Provocare pentru noul an să nu mai am așteptări decât strict de la mine. Adevăr că nu trăiești singur în univers să poți schimba totul așa cum iți dorești. Provocare să mă schimb pe mine. Adevăr că am obosit dorind să schimb pe alții. Provocare să mă pot schimba eu.  Adevărat este că nimeni nu trebuie schimbat după propriu-ți plac. Provocare să-i pot accepta așa cum sunt. Adevărul că nu pot accepta conformismul, nici fatalismul. Provocare îmi va fi să mă provoc. Adevăr este că nu știu ce va fi, știu doar că sunt.

Adevărat mai este și că cel mai bine mi-a fost, aici, sub copac, unde am putut visa despre orice adevăr și despre orice provocare.

La mulți ani!

15 thoughts on “Adevăr sau provocare

 1. Adevar este ca anul a fost si cu momente grele dar si cu momente placute. A fost lupta si victorie. Provocarea e sa stim sa invatam din anul acesta si sa il facem pe cel ce vine mai frumos. Atat cat tine de noi. Adevarul este ca avem puterea de a il ruga pe Dumnezeu sa isi reverse asupra noastra mila Sa si sa ne calauzeasca. Provocarea e sa nu ne pierdem pasii pe alte carari . Adevarul anului asta pentru mine e ca exista miracole, ca exista oameni. Provocarea e sa stiu sa imi pastrez credinta , sa o fac sa fie mai puternica si sa imi pastrez oamenii frumosi alaturi de mine. Printre care esti si tu, draga Maria. Anul ce vine sa ne fie mi bun , sa fim sanatosi si la sfarsitul lui sa putem privi inapoi veseli.

  • La mulți ani,Laura!Îți mulțumesc pentru orice gând ce știu că mi-l dăruiești din sufletul bun!

  • La mulți ani, Mugur! Mulțumesc pentru tot ce mi-ai dăruit frumos în anul ce pleacă.

 2. daca am putea sta doar sub copacul nostru cu vise am trai intr o lume atat de minunata incat nu am mai avea nevoie de adevar si nici de provocari :).
  dar pentru ca trebuie sa traim si in afara viselor tocmai pentru a le implini pe ele avem nevoie sa ne provocam in primul rand pe noi pentru a produce schimbari in jurul nostru si a ne intoarce la visele noastre.
  iti doresc ca tot ce iti doresti tu sa ti se implineasca si ceva in plus draga Maria!

  • La mulți ani, draga mea Valy! Ti-am simțit tot timpul prezența si -ți mulțumesc în mod deosebit pentru asta. Sănatate și bucurii, nemărginite să-ți aducă noul an! Meiți tot ce-i mai bun.

 3. Adevărul este că am reuşit să mai pun încă un an în lupta cu boala, mă provoc pe mine însămi să mai lupt încă un an. Să îmi mai fericesc auzul cu glasul dragilor mei prieteni.
  La mulţi ani Maria! Să ne fii sănătoasă, să ai un an cu impliniri şi bucurie sufletească.

  • La mulți, mulți ani, Nicu! Ești un om deosebit.Cel mai drag luptător al meu, care mă motivează atunci când dau de greu!

 4. La mulți ani cu bucurii, sănătate și liniște pentru toți cei care deschid fereastra casei si a sufletului pentru a-l întâmpina pe 2015!

  • Mulțumesc, Kristin!Mi-a fost dor de tine, iar gândul primit de la tine este unul dintre darurile frumoase primit acum de sărbători. La mulți ani!

Leave a Reply