A de la Păunescu – W de la Ghicolescu

17619536_1940409679504659_1858881864_n

 

Am primit astăzi un album pe care sunt trecute două nume dragi, numele unor MARI care mi-au marcat existența: ADRIAN PĂUNESCU și WALTER GHICOLESCU.

Am răscolit prin toate cotloanele sufletului să găsesc niște cuvinte aparte pentru a descrie emoția, bucuria, admirația, pe care le respiram prin toți porii, ținând în mână noul album creat de Walter Ghicolescu, A de la Păunescu.

Orice cuvânt mi se părea prea uzitat pentru e exprima tot ceea ce înseamnă îngemănarea divină dintre muzică și poezie, așa că am tăcut preț de douăsprezece secunde infinite, fără NICIO VORBĂ ÎN PLUS, rămânând STANĂ DE PIATRĂ pentru a asculta zborul unor fluturi cu aripi de note muzicale, zbor de jos în sus, de sus în sus sau în zigzag, de la Walter Ghicolescu spre Adrian Păunescu, în semn și ÎNSEMN de recunoștință, de la inegalabilul BARD spre marele și uneori puțin cam TRIST CAVALER folktrotter ca semn de încântare că nu a existat O NOAPTE DE ADIO, o noapte a uitării.

Fluturii ce zburau în zigzag în sufletul meu spuneau amândurora că DACĂ MÂINE AR ÎNCEPE LUMEA, pentru mine aș vrea să înceapă tot cu Adrian Păunescu, cel ce m-a ajutat să fiu omul de azi și cu Walter Ghicolescu, cel ce a dat valoare prin cântec câtorva dintre încercările mele literare.

Nu voi scrie nimic despre TELFON PESTE MOARTE, pentru că prin simbioza fericită dintre poezia lui ADRIAN PĂUNESCU și muzica lui WALTER GHICOLESCU, ea nu există și nu va exista. Mărturie îmi este albumul A de la Păunescu.

“ Dacă voi fi întrebat în ce vremuri am trăit, voi spune că am trăit pe vremea Titanilor culturii, pe vremea lui Păunescu, pe vremea Cenaclului Flacăra!”- Walter Ghicolescu

Îmi permit să parafrazez autorul acestui minunat album, spunând: Dacă voi fi întrebată în ce vremuri am trăit, voi spune că am trăit pe vremea lui Păunescu, pe vremea Cenaclului Flacăra, pe vremea lui Walter Ghicolescu, căruia îi mulțumesc azi pentru un zbor de fluturi… de jos în sus, de sus în jos, în zigzag prin tot universul sufletului meu.

3 thoughts on “A de la Păunescu – W de la Ghicolescu

  1. Mulțumesc pentru recomandare! Am și pornit să “explorez” noul album, cum altfel.

    Chiar acum două zile aminteam cuiva de Păunescu și de al său “Telefon peste moarte”, ascultată în recitarea autorului, pentru ca mai apoi să ascult și interpretarea lui Walter Ghicolescu.
    Erau superbe serile de joi, când ascultam “recenziile” săptămânii scurse în Cenaclul Flacăra.

  2. Ce vremuri frumoase mi-ai readus in suflet. Ma bucur pentru bucuria ta si da, vocea lui Walter Ghicolescu se ingeamana perfect cu poezia marelui sensibil.

  3. Pingback: Tinerețe folk – Incercari

Leave a Reply